Bloemen verzamelen

Voorjaarswandeling

De sneeuwklokjes bloeien in de Hortus! Op zondag 11 februari is er een rondleiding voor bezoekers van de Hortus met als thema: “Sneeuwklokjes en andere winterbloeiers”.

Bent u al aangestoken door het sneeuwklokjes virus en een echte galanthofiel (dat wil zeggen idolaat van sneeuwklokjes)? Ga in ieder geval eens kijken bij de Hortus, we hebben een rondleiding op zondag 11 februari. Misschien raakt u ook in vervoering van deze teer ogende maar zeer weersbestendige plantjes. De galanthus staat onder andere in de Laarmantuin en de rotstuin.

Sneeuwklokjes zijn bolgewassen die groeien in het vroege voorjaar, ze zijn familie van de narcis. De officiële naam voor het “gewone” sneeuwklokje is Galanthus nivalis, dat is afgeleid van het Grieks en het betekent melkbloem in de sneeuw. Het sneeuwklokje staat voor hoop en verwachting van de lente. Er zijn wel 20 soorten en dan ook nog eens meer dan 500 cultivars (door de mens geselecteerd en vermeerderd). Galanthofielen hebben het dit seizoen druk en reizen stad en land af voor bijzondere soorten en gaan naar speciale sneeuwklokjesfestivals en evenementen. Voor sommige bolletjes wordt soms wel meer dan 100 pound per stuk neergeteld. De duurste aankooop was wel de Galanthus ‘Elizabeth Harrison’, een sneeuwklokje met goudgele accenten, dit bolletje wisselde in februari 2012 van eigenaar voor het mooie bedrag van £ 725,00.

Mede door de zachte winter staan de vele verschillende sneeuwklokjes in volle bloei, maar ook winter akonieten, lenteklokjes en helleborus evenals de in de winter bloeiende bomen en stuiken zoals de gaspeldoorn, hazelaar en de vroege viburnums zijn te zien.

De rondleiding start om 13:00 uur en duurt ongeveer een uur. We verzamelen bij het entreegebouw.

Deelname aan deze rondleiding is gratis, de reguliere entreeprijs is wel van toepassing. Kinderen t/m 3 jaar gratis.