Rolanda ten Cate

Rolanda ten Cate

Rolanda ten Cate exposeert met ingelijst werk op papier van 1 november 2017 t/m 4 januari 2018 in de hal en bij de receptie van de Hortus in Haren

Bij Hortus Kunst maken 14 kunstenaars ‘outsiders art’; een verzamelnaam voor authentieke kunstwerken, gemaakt door bijzonder artistieke talenten die, zonder een vooropleiding is de kunst, in staat zijn tot creatieve expressie. Deze kunstenaars zijn wars van alle conventies en werken vanuit bezieling. Zij vallen buiten de kaders van het reguliere kunstcircuit en hebben een zeer persoonlijke verbeeldingskracht. De kunstwerken kunnen adembenemend zijn. De emoties en gevoelens waarmee het werk tot stand is gekomen maken dat je als toeschouwer meegezogen wordt in de wereld van de maker.

Het werk van Rolanda  ten Cate is vaak heel kleurrijk en sterk omlijnd. De kaders, die ze zichzelf oplegt, vormen de basis van haar kunst. Haar tekenwerk is te zien als een kapstok van grafische vormen en figuratieve elementen waarbinnen ze met haar verassend kleurgebruik haar kunst verder gestalte geeft. Het resultaat is een kleurenexplosie en een wereld waarin je kunt blijven kijken en ontdekken. Haar inspiratie haalt Rolanda uit zichzelf waarbij ze abstract kan werken maar ook bloemen, mensen, een stilleven, beren of iets dat ze op TV heeft gezien als inspiratiebron neemt. Ze heeft een voorkeur voor het werken met stiften op papier.

Het entreegebouw is van november t/m maart dagelijks geopend van van 11.00 tot 16.00 uur.