Requiem voor een kas

Requiem voor een kas

Vanaf zaterdag 30 april t/m zondag 26 juni is in het Hortus Kunstcafé een expositie te zien van de fotograaf HJ Hardeman.

In 1973 nam HJ Hardeman (1958) een zaadje mee uit de grote kas van de Hortus in Haren. Dit zaadje is inmiddels tot een plant van anderhalve meter uitgegroeid, die het overigens nog steeds uitstekend doet. Datzelfde jaar kocht hij zijn eerste camera; een Nikon F.

Hardeman had toen niet kunnen vermoeden dat zijn foto’s ooit nog eens in de Hortus geëxposeerd zouden worden. Na een carrière in het bedrijfsleven besloot hij eindelijk eens serieus met fotografie aan de slag te gaan. Hij meldde zich daarom aan bij de Fotoacademie in Amsterdam waar hij inmiddels het derde jaar volgt.

Qua fotografie gaat zijn interesse vooral uit naar beelden waarin de menselijke aanwezigheid in het landschap een rol speelt. Zijn favoriete fotograaf is Alec Soth, maar hij vindt ook inspiratie in het werk van fotografen die tot de New Topographics gerekend worden en de daaraan verwante Düsseldorfer Schule.

Toen Hardeman vernam dat de grote kas gesloopt zou worden heeft hij toestemming gevraagd er een serie te schieten.

“Ik hoop dat in de beelden te zien is dat het afscheid van de kas mij geraakt heeft.”

Voor vragen of inlichtingen kunt u contact opnemen met hjhardeman@hotmail.com