Open imkerijdagen

Het weekend van 13 en 14 juli 2019 zijn ook in de Hortus botanicus Haren/Groningen de open imkerijdagen

Gezoem van bijen en geur van honing en bijenwas

In heel Nederland houden imkers op zaterdag 13 juli en/of zondag 14 juli 2019 open huis, zoals in de Hortus. Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland.

Bijen zijn boeiend

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Op de Hortus bijenstal zijn meerdere observatiekasten waar bezoekers vanachter glas en gaas de bijenvolken veilig van dichtbij kunnen bekijken.

Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen. Verder is er allerlei info beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bijvriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit.

Entreekosten: de reguliere entreeprijs van de Hortus is van toepassing, de imkeractiviteiten zijn gratis.

Meer informatie: Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV)