Hortus Hermitage

Lezingen Hortus Hermitage

Met het gastenverblijf de Hortus Hermitage biedt de Hortus botanicus Haren gasten de unieke mogelijkheid om, net als de vrijwilligers, de Hortus als groene, heilzame omgeving te ervaren. De Hortus Hermitage is een gastenverblijf met een maatschappelijk karakter, want je leeft tijdelijk te midden van de werkgemeenschap en als je wilt kun je een handje meehelpen. Hortus Hermitage is ontwikkeld door het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer, in samenwerking met Refunc.

In september en oktober verbleven NRC-redacteur en dichter Marjoleine de Vos, moraalfilosoof Ann Meskens en organisatiefilosoof Mieke Moor als eerste gasten in de Hortus Hermitage. Op 29 oktober 2017, vanaf 13.00 uur, zal het drietal in lezingen reflecteren op de Hortus als groene retraiteplek. De Hortus Hermitage wordt vanaf het voorjaar 2018 geopend voor het publiek; op 29 oktober wordt hier meer informatie over gegeven.

Programma 29 oktober

13.00 – 13.30 uur: Ontvangst in de Chinese tuin met koffie en thee
13.30 – 13.45 uur: Welkomstwoord en introductie
13.45 – 14.15 uur: Lezing Marjoleine de Vos
14.15 – 14.45 uur: Lezing Mieke Moor
14.45 – 15.30 uur: Pauze en gelegenheid om Hortus Hermitage te bezoeken
15.30 – 16.00 uur: Lezing Ann Meskens
16.00 uur: Afsluiting en vooruitblik openstelling Hortus Hermitage als gastenverblijf in 2018

De sprekers

De eerste spreker is NRC-redacteur en columnist Marjoleine de Vos. Zij woont op het Groningse platteland en neemt natuur en platteland geregeld als uitgangspunt voor haar beschouwelijke columns.
Vervolgens neemt Mieke Moor het woord, die een achtergrond heeft in de zorg, theologie en filosofie, én een grote liefde voor tuinen heeft. Zij onderzoekt de mogelijkheid om (de organisatie van) werk menselijker te maken: meer open voor het gebeuren van het leven zelf, minder verstrikt in systemen die ons gevangen houden.
De laatste spreker Ann Meskens, die naast filosoof ook is opgeleid tot hovenier. Die combinatie leidde de laatste jaren tot medewerking aan diverse projecten waarin tuinen centraal staan. Meskens verbleef samen met illustrator en fotografe Tatiana De Munck, die enkele van haar boeken illustreerde, in de Hortus Hermitage.

 

Aanmelden voor deelname

Meer over de drie sprekers op 29 oktober

Meer over de Hortus Hermitage