Le piano carre - Maarten van Veen

Le piano Carré

Hortus Festival 2017: Le piano Carré: Haydn en Mozart op tafel

Op zondag 13 augustus is het vierde concert van het Hortus Festival 2017: Piano Carré Érard (1843) door Maarten van Veen.

Enkele jaren geleden vond pianist Maarten van Veen op eBay een Érard Carré vleugel, een zogeheten tafelpiano. De Franse verkoper wilde er afstand van doen als hij er een kleine IKEA-tafel voor in de plaats kreeg. Daar hoefde Maarten niet lang over na te denken, de deal was snel gesloten en hij liet het instrument naar Nederland komen. Na een grondige restauratie in het atelier van Frits Janmaat verkeert de tafelpiano nu in topconditie, Het instrument maakt zijn concertdebuut op het Hortus Festival. Maarten gaat spelen, dat bovenal, maar ook verhalen vertellen over de componisten.
Het concert begint om 14.15 uur en vindt plaats in De Plantage (zaal open vanaf 13.45 uur).

Mozart     Sonate nr.17 in Bes KV570
Haydn     Sonate in C Hob.XVI:50
Jadin     Sonate in cis

Over Maarten van Veen
Pianist/dirigent Maarten van Veen is artistiek leider van het Hortus Festival, directeur van het Rotterdamse DoelenEnsemble en artistiek directeur van de Murray Dranoff Foundation in Florida. Hij studeerde bij Philippe Herreweghe en Frans Brüggen om als dirigent de taal van de 20e eeuw om te zetten naar een oorspronkelijke orkestklank. Met Robert Craft nam hij in de Abbey Road Studios in Londen een cd op met werken van Igor Stravinsky. De New York Times noemde het ‘de beste opnamen ooit’.

Hortus Festival 2017

Van 23 juli t/m 27 augustus 2017 kunnen muziekliefhebbers weer genieten van zes zomerse zondagmiddagconcerten in de Hortus Haren tijdens het jaarlijkse Hortus Festival. Het thema van het Hortus Festival 2017 is: Kroonjuwelen van het Hortus Festival, zoektocht naar de bron

Kaarten bestellen voor deze concerten

Ga naar de website van het Hortus Festival voor de kaartverkoop.

Ga naar de website van Maarten van Veen

Meer over het Hortus Festival 2017 in de Hortus Haren