Kruidendag

Hortus Kruidendag

Op zondag 3 juli 2016 organiseert de Hortus de allereerste Kruidendag. Het programma voor de Hortus Kruidenzondag is als volgt:

Gratis rondleidingen over kruiden

Om 11.00 uur is er een rondleiding langs kruiden die iedereen gewoon langs de weg of in de tuin kan vinden. Hoe herken je ze en wat kun je ermee doen? Deze gratis rondleiding start in de entreehal. Max. 15 deelnemers.

Om 14.00 en om 15.00 uur is er een rondleiding over bijzondere eigenschappen van planten in de kruidentuin. Deze gratis rondleidingen starten in de kruidentuin en duren ongeveer 45 tot 60 minuten. Max. 15 deelnemers per rondleiding.

Informatie over kruiden

Het ontwerp van de kruidentuin en de keuze van de kruiden is gebaseerd op de tuin van Henricus Munting. Hij legde in de 17e eeuw zijn apothekerstuin aan in de stad Groningen. In onze kruidentuin staan o.a. geneeskrachtige kruiden, keukenkruiden, verfplanten en insectenwerende planten. Tussen 14.00 en 15.30 uur zullen er medewerkers van de Hortus in de kruidentuin rondlopen, die u vragen kunt stellen. Iedereen mag vragen stellen, dus ook als je niet aan de andere activiteiten deelneemt.

Workshop kruidencrèmes maken

Om 11.00 uur en om 14.00 uur is er een workskop kruidencrèmes maken. U maakt uw eigen ‘prikweg’- zalf die gebruikt kan worden na insectenbeten of aanraking met brandnetel. De zalf bevat diverse mooie ingrediënten, waaronder essentiële oliën, en hondsdraf en weegbree uit de tuin. De workshop duurt 2 tot 2,5 uur. Per workshop kunnen max. 12 personen deelnemen. Deelname aan de workshop is 15 euro p.p. inclusief de entreeprijs van de Hortus. Voor abonnementshouders en vrijwilligers is deelname 10 euro.

Thee drinken 

Eén van de lekkerste medicinale kruiden is de thee, uitgevonden in China en afkomstig van de theestruik (Camelia sinensis). Tijdens de Hortus Kruidenzondag schenken we vanaf 12:00 uur diverse theesoorten, waaronder enkele soorten kruidenthee.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kruidencrèmes maken kan t/m donderdag 30 juni door een mail te sturen naar info@hortusharen.nl. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk: 050 – 5370053. Na 30 juni kunt u zich alleen nog telefonisch aanmelden of ter plekke bij de receptie van de Hortus, mits er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn.