Kom je verwonderen

 

 

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN

 

Bezige Bijen en kriebelbeestjes (alle leeftijden)
‘Bijen houden vroeger en nu’ is het thema van de bijenstal. Hier leven enkele honingbijen volken. In de bezoekersruimte kunt u – veilig achter glas – de bijen aan het werk zien. Ook gaan we op zoek naar de koningin. Zo komen we meer te weten over het leven van de bijen en over het werk van de imker. Samen gaan we kijken wat de bijen en alle kleine diertjes van ons nodig hebben. In de nieuwe vlinder- en bijenweide gaan we op zoek naar kriebeldiertjes. In de watertuin zijn de kikkers actief.

De Chinese Tuin (vanaf 6 jaar)
Ni Hao! Welkom in ‘Het verborgen rijk van Ming’. We stappen 500 jaar terug in de tijd en gaan op bezoek in de tuin van een hoge bestuursambtenaar in China. We vertellen over de cultuur van de Chinezen zo ongeveer 600 jaar geleden. We bewonderen de paviljoens met hun prachtige namen zoals ‘Het kreunen van de draak’ en ‘Eiland der Geliefden’. Er zijn veel verborgen symbolen. We kunnen ons verwonderen over de bijzondere planten in de tuin, de karpers in de vijver en waarom er zoveel draken in de tuin zijn.

De Keltische Tuin (vanaf 7 jaar)
Welkom in ‘De tuinen van Ogham’. In deze tuin zijn allemaal dingen terug te vinden uit Keltische mythen, zoals de tijdstunnel, de stenen met gezichtjes in de vijver én niet te vergeten de Keltische boomhoroscoop. We maken zo kennis met de Keltische mythologie, ontdekken welke boom bij onze geboortedatum hoort en welke betekenis dit heeft gehad voor de Kelten en misschien ook wel voor onszelf.

De Hondsrugtuin (vanaf  7jaar)
De Hondsrugtuin met de grote keien, de vele bloemen en de brug ‘De Rimpeling’. Hoe komt deze brug aan zijn naam? De Hondsrugtuin is onderdeel van het Geopark met als thema de ijstijden en het ontstaan van de Hondsrug. Door de tuin stroomt een beek, deze verbeeldt een meander (bocht) van de Drentsche Aa en de stenen vertellen hun geschiedenis van de ijstijd.

Kunstroute ‘Verloren en Hervonden’ (vanaf 8 jaar)
De gloriedagen van de Hortus als ‘onderzoek plaats van de universiteit’ zijn voorbij. Er zijn dingen verloren gegaan, maar er is gelukkig ook veel bewaard gebleven én teruggevonden. De kunstwerken ‘De Rimpeling’ en ‘De Hermitage’ herinneren aan wat ooit was en zijn tegelijkertijd een ode aan het moois dat er nu is. De kinderen krijgen een beeld van de geschiedenis van de Hortus en ontdekken de waarde die de Hortus tegenwoordig heeft.   Bij deze rondleiding hoort het boekje ‘Verloren en hervonden’. Hierin staan vragen en opdrachten.   Kosten van dit boekje zijn: € 1,00