Margriet Honingh

Botanisch tekenen – 1 dag

Kennismaken met Botanisch Tekenen

Op zaterdag 1 juli 2017 wordt in de Hortus botanicus Haren de workshop Kennismaken met Botanisch Tekenen gegeven door botanisch kunstenaar Margriet Honingh. Tijdens de workshop maakt u kennis met botanisch tekenen, een manier van tekenen waarvoor goed kijken en precies werken essentieel is. Een dag is natuurlijk veel te kort om alle kneepjes van het vak te leren, maar u krijgt een aantal tips en handvatten aangereikt om u een idee te geven of u verdere cursussen zou willen volgen. Heeft u al enige ervaring, dan komt u met deze dag weer wat verder met het tekenen van planten.

Over Margriet Honingh

Sinds haar kennismaking met botanisch tekenen en schilderen enkele jaren geleden, besloot zij zich in deze kunstvorm te specialiseren. De gedetailleerde weergave van plantenmateriaal gecombineerd met een wetenschappelijke en creatieve benadering hadden haar interesse gewekt en ook de zuiver ambachtelijke en traditionele kenmerken hebben haar belangstelling. In april 2006 werd de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland opgericht om de botanische kunst in al zijn facetten onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Margriet was bij de oprichting betrokken en heeft 10 jaar deel uitgemaakt van het bestuur als algemeen bestuurslid. Inmiddels heeft zij vele cursussen gevolgd bij onder andere Annemarie Evans, Elaine Searle, Valery Oxly, Jenny Philips en Helen Allen.

Het programma van de workshop ziet er als volgt uit:

10.30 uur

Ontvangst met koffie/thee

10.45 – 12.30 uur

Korte inleiding en het maken van enkele tekenoefeningen.

12.30

Lunchpauze

Na de lunch tot 16.00

Op zoek in de tuin naar geschikt plantenmateriaal om te tekenen. Vervolgens wordt er een gedetailleerde en natuurgetrouwe tekening op ware grootte gemaakt met potlood.

Aan het einde van de dag wordt het werk besproken.

Informatie over deze cursus

  • De prijs voor deze kennismakingscursus is € 65. Dat is inclusief tekenmateriaal, toegang tot de Hortus Haren en koffie/thee en lunch. Tekenmateriaal en tekenpapier is aanwezig.
  • De cursus gaat door als er minimaal vijf aanmeldingen zijn. Er kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen aan de cursus.
  • Wilt u zich aanmelden voor deze workshop of heeft u vragen over de inhoud dan kunt u contact opnemen met Margriet Honingh, via info@margriethoningh.nl of via tel.: 06 54 777 880.
  • Bij voldoende interesse wordt deze cursus nogmaals aangeboden op zaterdag 21 oktober 2017