HortusEnsemble

Hortus Festival 2017

Van 23 juli t/m 27 augustus 2017 kunnen muziekliefhebbers weer genieten van zes zomerse zondagmiddagconcerten in de Hortus Haren tijdens het jaarlijkse Hortus Festival. De concerten vinden plaats in De Plantage en beginnen telkens om 14.15 uur (zaal open vanaf 13.45).

Het thema van het Hortus Festival 2017 is:

Kroonjuwelen van het Hortus Festival, zoektocht naar de bron

Het jaar 2017 staat in het teken van de botanische tuinen. Van eind april tot eind augustus is in een aantal botanische tuinen in Nederland een tentoonstelling over de Kroonjuwelen te zien: de meest bijzondere planten uit deze tuinen. De programmering van het Hortus Festival sluit hierop aan: in 2017 zullen de “Kroonjuwelen van het Hortus Festival” van de afgelopen jaren ten gehore worden gebracht.

Sfeervolle locaties en bijzondere muziek

Het Hortus Festival staat bekend om zijn verrassende combinaties van sfeervolle locaties en bijzondere muziek. De concerten zijn intiem: het publiek zit dicht bij het podium en kan na afloop van de concerten eenvoudig contact maken met de musici. Het in 2004 opgerichte Hortus Ensemble is een vaste bespeler van het festival. Het ensemble legt zich toe op de authentieke uitvoering van kamermuziek uit de jaren 1850-1950 en neemt daarmee een unieke plaats in, in het Nederlandse muziekleven.

Programma overzicht van het Hortus Festival 2017 in de Hortus Haren

zondag 23 juli – Liedrecital over de roos
zondag 30 juli – Pianoduo Stefan en Martijn Blaak: Kroonjuwelen van de quatre-mains
zondag 6 augustus – Kroonconcert: Pianotrio Schumann en Farenc
zondag 13 augustus – Le piano Carré: Haydn en Mozart op tafel
zondag 20 augustus – La vie et mort d’Érard, opera van Robin de Raaff
zondag 27 augustus – Kroonconcert: 14 jaar HortusEnsemble

Kaarten bestellen voor deze concerten

De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website van het Hortus Festival