Pompoen

Herfstoogstfeest

Op zondag 12 november 2017 wordt er van 11:30 tot 16:00 uur een Herfstoogstfeest georganiseerd in de Hortus Haren. Alle activiteiten vinden plaats in het Chinese Theehuis. Rondleidingen gaan ook door andere delen van de tuin, starten vanaf het Theehuis.

Programma
11:30 uur – Inloop met kopje koffie/thee en pasteitjes. Pasteitjes kookworkshop. Kosten deelname workshop: 6 euro p.p.
12:30 uur – Inleiding over tradities om de herfst te begroeten en oogstfeesten te vieren bij verschillende volkeren in Oost- en West-Europa en in Azië en Amerika. Mandje met fruit en groenten onderzoeken.
13:00 uur – Rondleidingen in het Russisch en Nederlands over herfstkenmerken: de kleur van bladeren, verschillende vruchten (peren, appels en nootjes: eikels, walnoten, hazelnoten, tamme kastanjes, beukennootjes, vleugelnootjes), wilde eetbare planten die je in de herfst kunt oogsten, de paddenstoelen in de Laarmantuin, de groenten (boerenkool en andere soorten kool) in de Moestuin en de kruiden in de Kruidentuin.
14:00 – 14:30 uur – Theeceremonie met taart met tamme kastanjes, pasteien met appels en andere vullingen met groenten. Ook is lekkere pompoensoep verkrijgbaar.
14:45 – 15:15 uur – Knutselen met spulletjes uit de natuur. Kosten deelname activiteit: 2 euro p.p.
15:15 – 16:00 uur – Herfst- en oogstgedichten. Quiz over bladeren, fruit en dennenappels/kegels uit de tuin.

De reguliere entreeprijs van de Hortus is van toepassing. Voor deelname aan de workshop koken en aan de knutselactiviteit zijn kosten verbonden, deelname aan de overige activiteiten is gratis. Consumpties dienen te worden betaald.

Bekijk het evenement op Facebook