Monique van der Leeuw

Monique van der Leeuw exposeert van 5 maart tot 12 april 2018 in de hal en bij de receptie van de Hortus in Haren.

Bij Hortus Kunst maken 14 kunstenaars “outsiders art”. Outsiders art is een verzamelnaam voor authentieke kunstwerken, gemaakt door bijzonder artistieke talenten die, zonder een vooropleiding in de kunst, in staat zijn tot creatieve expressie. Deze kunstenaars werken vanuit bezieling. Zij vallen buiten de kaders van het reguliere kunstcircuit en hebben een zeer persoonlijke verbeeldingskracht. De kunstwerken kunnen adembenemend zijn. De emoties en gevoelens waarmee het werk tot stand is gekomen maken dat je als toeschouwer meegezogen wordt in de wereld van de maker.

De kunstenares Monique van der Leeuw (1968) exposeert in de Hortus bij de receptie en in de hal met ingelijst werk op papier. Haar werk kenmerkt zich door haar vrolijke kleurgebruik en duidelijke composities. Ook is de naïeve “platte” weergave van perspectief kenmerkend te noemen. Monique laat zich inspireren door figuren met vaak uitgesproken gezichten die mooie laarzen of schoenen aan hebben en een horloge dragen. Ook dieren en bloemen kunnen haar inspireren maar ook leuke en lekkere dingen zoals schommelen, de kermis, ijsjes en pannenkoeken hebben haar bijzondere aandacht.
Monique kan zich goed uitdrukken met wasco, dat is het materiaal waar ze vaak voor kiest. Ook zijn er in deze expositie een aantal drukwerkjes te zien die ze een aantal jaren geleden heeft gemaakt.
Monique van der Leeuw werkt op maandag in De NOVO Plantage bij Cosis Kunst in de Hortus Botanicus in Haren.