Cursus Tai Chi

Cursus Tai Chi Chuan

Op zaterdag 12 maart start een beginnerscursus Tai Chi Chuan – in de authentieke Yang-stijl – in de Hortus Haren.

Cursus Tai Chi Chuan in Hortus Haren
In maart start de beginnerscursus, die bestaat uit 10 lessen op zaterdagen. Bij voldoende belangstelling krijgt de beginnerscursus een vervolg tot de zomervakantie.
De lessen worden gegeven door een team van gekwalificeerde docenten waaronder Martin Klett, meesterleerling van Meester Chu King-hung, Wendela van Popta, Rui Bandeira, Jan Willem Bot en Stefan Diderich.

Data beginnerscursus
12 maart t/m 14 mei van 11.00 – 12.15 uur.
Op zaterdag 26 maart is er geen les i.v.m. workshops van Meester Chu in Amsterdam.
In de meivakantie gaan de lessen door.
(Bij veel belangstelling wordt een tweede groep gestart van 12.15 – 13.30 uur)

Kosten deelname cursus
Het lesgeld voor de beginnerscursus bedraagt 135 euro, inclusief 3 maanden ITCCA lidmaatschap a 5 euro. De cursisten ontvangen eveneens een persoonlijk jaarabonnement van de Hortus Haren.
(Wanneer een cursist al over een jaarabonnement beschikt kan het abonnement cadeau worden gedaan aan een vriend of familielid)

Aanmelden voor de cursus
Voor de beginnerscursus kunt u zich per mail aanmelden bij Stefan Diderich via: groningen@itcca.nl
Voor vragen kunt u bellen naar: 06-10597765.
Kijk voor meer informatie over Tai Chi Chuan op de website van ITCCA.

Tai Chi Chuan in de Chinese tuin Het verborgen rijk van Ming
Net als voor Tai Chi Chuan vormt het Taoïsme een belangrijke bron voor de vormgeving van Chinese tuinen. Kort gezegd houdt Taoïsme in: Een worden met de natuur waardoor men vanzelf zal handelen volgens de sturende krachten van de natuur. De Chinese tuin is bedoeld als een plek waar men zich terug kan trekken om weer op krachten te komen of om geconcentreerd te kunnen werken aan dat wat nodig is.

Het verborgen rijk van Ming, in 1994 door de fameuze stadstuinarchitect van Shanghai Professor Le Wei Zhong ontworpen voor de Hortus, symboliseert het wezen van de natuur en de ordening van het universum. De bewegingen van Tai Chi Chuan zijn bedoeld als een serie van ontspannen bewegingen die in lijn zijn met de natuur van ons lichaam.

De rust in de tuin, de karakteristieke Chinese paviljoens en het fraaie pleintje bij de drakenmuur lenen zich zeer voor het beoefenen van Tai Chi. De diverse plekken in de landschapstuin doen denken aan de diversiteit van de training. Van meditatief tot geconcentreerde ademhalingsoefeningen en van precieze bewegingsvormen tot partneroefeningen

Bekijk het filmpje van de proefles Tai Chi Chuan in de Chinese Tuin