clarinets unlimited

Clarinets Unlimited

Clarinets Unlimited speelt ‘HOUT’ in de Hortus Haren
Op zondag 9 juli zijn de houten klanken van klarinetorkest Clarinets Unlimited te horen in de Hortus. Het houtblazersorkest legt tijdens dit concert de nadruk op de oorsprong van hun geluid, namelijk ‘HOUT’. Ook zal er een lezing worden gegeven over de herkomst van het hout waar de meeste klarinetten van gemaakt zijn. Raakt dit hout uitgeput? Of is er hoop op een duurzaam gebruik? Bioloog, ecoloog en klarinettist Henk Jansen legt het uit.

Clarinets Unlimited speelt muziek rondom het thema ‘HOUT’. Zo divers hout kan worden gebruikt, zo divers is ook dit keer het programma van dit Groninger klarinetorkest.
Bekende stukken zoals Serenade for Winds (Antonín Dvořák) en Dance of the Reed Pipes (Tsjaikowsky), worden afgewisseld met die van minder bekende, maar niettemin prachtige stukken als Woodland Sketches (Alexander MacDowell), Blackwood Breeze (Keiron Anderson) en Iguana Noir (Nigel Wood).
Geen betere plek om deze muziek ten gehore te brengen dan in de Hortus Botanicus te Haren.

Het concert wordt ondersteund door de groep Mandinka Percussie o.l.v. Heleen Groen van Djembé Barasé, een djembéschool uit Groningen. De houten drums zullen het concert inleiden.
Het blokfluitenensemble o.l.v. Tim Veldman van muziekschool Vrijdag bestaat uit 6 blokfluiten. Zij spelen muziek van o.a. Purcell en Bartók.

Over Clarinets Unlimited
Clarinets Unlimited is een orkest uit Groningen met een bijzondere bezetting van alleen klarinetten. Het orkest staat onder leiding van Karin Vrieling en bestaat uit 23 klarinettisten. Er worden verschillende klarinetten bespeeld, te weten: esklarinet, besklarinet, altklarinet, basklarinet en contra-altklarinet. De meeste spelers komen uit de amateurmuziekwereld van Groningen. De leeftijd van de spelers varieert van 18 tot 60+.

Algemene informatie

Het concert begint om 14.30 uur.
De toegangsprijs is € 16 in de voorverkoop (t/m zaterdagochtend 8 juli) via de website van Clarinets Unlimited (www.clarinetsunlimited.nl) kinderen t/m 15 jaar € 10. Dit is inclusief de entree van de Hortus a € 8,50.
Heeft u een jaarkaart voor de Hortus dan betaalt u € 10 voor een concertkaartje aan de zaal (het paviljoen).