Chazia Mourali

Chazia Mourali

Chazia Mourali en Maarten van Veen: De Amerikaanse prinses

Op zondag 14 augustus 2016 is al weer de vierde voorstelling in de Hortus botanicus Haren in het kader van het jaarlijkse Hortus Festival: De Amerikaanse prinses, een theatrale voorstelling door Chazia Mourali en pianist Maarten van Veen.

De voorstelling De Amerikaanse prinses is gebaseerd op het succesvolle gelijknamige boek van Annejet van der Zijl. Hierin beschrijft zij het waargebeurde verhaal van Allene Tew, in de jaren twintig van de vorige eeuw volgens de roddelpers ‘New Yorks treurigste weduwe’, maar zij was ook de peetmoeder van Beatrix. Het boek en de voorstelling zijn een reconstructie van een fascinerend leven dat de verschillen tussen Amerika en Europa laat zien, tegen de achtergrond van de Victoriaanse en de moderne tijd.

Het grote publiek kent Chazia Mourali van haar talloze radio- en televisieoptredens. Zij werkt op dit moment als onafhankelijke moderator, presentatrice, communicatietrainer en columniste.
Pianist/dirigent Maarten van Veen is artistiek leider van het Hortus Festival, directeur van het Rotterdamse DoelenEnsemble en artistiek directeur van de Murray Dranoff Foundation in Florida.

Op de website van het Hortus Festival kunt u kaarten bestellen voor dit concert.