Brocante Bric-à-Brac

Op zaterdag 28 oktober 2017 houdt de Hortus botanicus Haren een Brocante Bric-à-Brac in de IJshal van de Hortus.

Wie geïnteresseerd is in tweedehandsgoederen en curiosa die verbonden zijn met de geschiedenis van de Hortus Haren moet zeker een bezoek brengen aan deze bijzondere Brocante Bric-à-Brac.

Na de afbraak van de kassen en andere gebouwen in het voorjaar van 2016 bleven er veel materialen over uit de tijd dat studenten Plantensystematiek de planten en vegetatietypen in de hortus in Haren bestudeerden. Apparatuur en spullen zoals oude microscopen, terraria, 16 mm projectoren en geografische kaarten, maar ook bollenkratten, gereedschap en houten kruiwagens.

Tot de inboedel van de oude Hortus-gebouwen behoorde eveneens meubilair: tafels, stoelen, boekenkasten, diverse soorten lampen, kantoorkasten, een leren bank. Zelfs boilers, een keukenblok, een oude witte piano en een telefooncel bleven achter. En uiteraard zat er ook het nodige glaswerk en aardewerk bij, waaronder drie grote Italiaanse terracotta potten.

De Brocante wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur in de IJshal van de Hortus Haren. De toegang is via het zijhek van de IJshal. Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein schuin tegenover de Hortus.

De entreeprijs voor de Brocante Bric-à-Brac is 3 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor Jaarkaarthouders en Vrienden van de Hortus is de toegang gratis.

Toegang tot de brocante èn de tuinen is 8,50 euro voor volwassenen, 4 euro voor kinderen t/m 15 jaar. Dit is inclusief een bon voor een gratis consumptie.*

* Iedere bezoeker die in de maand oktober 2017 bij de receptie van de Hortus Haren een toegangskaartje voor de Hortus koopt, ontvangt een consumptiebon voor 1 gratis kopje koffie of thee in de Hortus Haren. De consumptiebon is alléén geldig in de maand oktober 2017.