Cursus Botanisch Tekenen

Botanisch Tekenen en Schilderen in de Hortus Haren

Van 6 april tot en met 1 juni 2017 wordt op de donderdag in de Hortus botanicus Haren de cursus Botanisch Tekenen en Schilderen gegeven door botanisch kunstenaar Sigrid Frensen.

Tekendagen

Eén dag in de week tekent of schildert u in de Hortus. Omdat er redelijk zelfstandig wordt gewerkt is het handig om een basiscursus botanisch tekenen gevolgd te hebben. Ook is het mogelijk om op deze dag “work-in-progress” mee te nemen om dit te bespreken. Uw materiaalkeuze kan variëren tussen grafiet, pen en inkt, aquarel of kleurpotlood. Ook technieken combineren is een mogelijkheid.

Over Sigrid Frensen

Sigrid is één van de oprichters van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland, een vereniging die zich bezig houdt met het botanisch verantwoord tekenen van bloemen en planten, een ambacht dat meestal in dienst van universiteiten plaats vond. Sigrid maakt gebruik van verschillende technieken tijdens haar werk, vooral aquarel en kleurpotlood maar ook grafietpotlood is favoriet.
Informatie over de cursus

  • De cursus is van 10:00 tot 16:00 uur.  
  • De prijs van deze cursus is € 250 voor 6 lessen (1 les gratis), inclusief lunch, koffie en/of thee en toegang tot de Hortus Haren.
  • Teken- en schildermateriaal zijn voor rekening van de cursist en moet u zelf meenemen. Cursisten ontvangen ruim voor aanvang van de cursus een advieslijst met materialen.
  • De cursusdata zijn: donderdag 6, 13 en 20 april, 4 en 18 mei en 1 juni.
  • De cursus gaat door als er minimaal vijf aanmeldingen zijn.
  • Er kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen aan de cursus.

Deze cursus wordt eveneens aangeboden in de zomer en herfst:

  • zomercursus: op donderdag 15, 22 en 29 juni en op 6, 13 en 20 juli.
  • herfstcursus: op donderdag 14, 21 en 28 september en 5, 12 en 19 oktober.

Als u zich wilt aanmelden voor deze cursus of vragen heeft dan kunt u contact opnemen met Sigrid Frensen via info@sigridfrensen.com.

 

> Bekijk alle cursussen botanisch tekenen in de Hortus