Bobby Mitchell

Bobby Mitchell

Bobby Mitchell: Rhapsody in Blue

Op zondag 24 juli 2016 is het eerste van zes zomerse zondagmiddag concerten in de Hortus botanicus Haren in het kader van het Hortus Festival: Rhapsody in Blue door Bobby Mitchell.

De Amerikaanse pianist Bobby Mitchell verzorgt dit jaar met zijn programma Rhapsody in Blue de openingsconcerten van het Hortus Festival. Naast Gershwin speelt hij werken van relatief onbekende Amerikaanse componisten als Amy Beach, Edward MacDowell en Charles Griffes. MacDowell was nog maar net zeventien jaar oud toen hij werd toegelaten tot het conservatorium in Parijs. Aansluitend volgde hij compositielessen in Frankfurt. Met al zijn ervaringen ging hij terug naar Amerika en werd de eerste docent muziek aan de Columbia University in New York. Ook de andere componisten in het programma van Bobby Mitchell hebben een link met Europa. Zo volgde Gottschalk pianolessen bij een leerling van Chopin.

Bobby Mitchell brengt met Rhapsody in Blue een veelzijdig programma, variërend van lichte swing tot laat-romantische werken. “Hij speelt alsof hij de stuk ken ter plekke componeert, altijd vrij en ongedwongen”, zegt Maarten van Veen, artistiek leider van het Hortus Festival.

Op de website van het Hortus Festival kunt u kaarten bestellen voor dit concert.

Programma

Louis Moreau Gottschalk Bamboula, op.2
Charles Griffes Three tone pictures, op.5
Edward Mac Dowell Sonate nr.4 op.59 ’Celtic’
Sidney Lambert Transports joyeux, op.16
Amy Beach Bal Masque, op.22
Amy Beach Two Pieces, op.102
George Gershwin

 

Rhapsody in Blue (transcriptie voor piano solo door Gershwin)