Beelden Expo 10XSOLO

Voor het 9e achtereenvolgende jaar organiseert de HORTUS BOTANICUS HAREN/GRONINGEN een beelden expo: 10XSOLO.

De deelnemende kunstenaars zijn: Stephen Beale, Sonja van Beuzekom, Gjalt Blaauw, Liesbeth Bunnik, Eddy Gheress, Kim Kenyon Kieta Nuij, Sjaak Smetsers, Johan Smid, Ruth Vulto Gaube.

Voorwoord uit de tentoonstellingsbrochure:

Voor de tentoonstellingscommissie is het ieder jaar weer een avontuur om een beeldententoonstelling te kunnen organiseren in de Hortus. Voor de negende keer op rij heeft het bestuur van de Stichting Behoud Groene Hortus de financiële mogelijkheden geboden om dit te verwezenlijken. Beelden zijn ruimtelijk en ze hebben ruimte nodig. Hoe een beeld zich toont is mede afhankelijk van de ruimte om het beeld heen en het beeld geeft  vorm aan zijn omgeving. Zo kunnen tuin en beeld elkaar versterken.

Door de gevarieerdheid in de tuinen van de Hortus is het vaak mogelijk een goede combinatie van tuin en beelden te maken, waarvan we hopen dat dit ook dit jaar weer gelukt is en de bezoeker inspireert zelf ook zijn tuin met beelden te verfraaien.

10XSOLO: 10 verschillende kunstenaars kregen de mogelijkheid hun werk te tonen. Door de verschillende werkwijze en stijl van de deelnemers, is naar onze mening, een zeer gevarieerde en  interessante expositie tot stand gekomen.

Naar de catalogus >>