Kennismakring botanisch tekenen

Basiscursus Botanisch Tekenen

4-daagse Basiscursus Botanisch Tekenen – Voorjaarscursus

Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 mei 2017 wordt in de Hortus botanicus Haren een 4-daagse Basiscursus Botanisch Tekenen gegeven door botanisch kunstenaar Sigrid Frensen.

Inhoud van de cursus

In deze cursus leert u alles over de basisregels en technieken van het botanisch illustreren. U leert hoe u een tekening opzet, uw onderwerp bestudeert en hoe u die observaties omzet in een goed uitgewerkte compositie. Ondertussen krijgt u veel informatie over de verschillende manieren waarop u planten kunt tekenen en schilderen. Dit gebeurt aan de hand van voorbeelden en demonstraties. Ook wordt er in gegaan op materiaal keuze als u verder wil gaan met botanisch illustreren.
Heeft u al eens een basiscursus gevolgd en kunt u aardig zelfstandig aan de slag dan kunt u ook meedoen met deze cursus. Iedere cursist wordt individueel begeleid en krijgt passend advies tijdens het werken. Om deel te kunnen nemen aan deze cursus is enige tekenervaring wel handig maar geen must.

Over Sigrid Frensen

Sigrid is één van de oprichters van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Deze vereniging houdt zich bezig met het botanisch verantwoord tekenen van bloemen en planten.  Sigrid maakt gebruik van verschillende technieken tijdens haar werk, vooral aquarel en kleurpotlood maar ook grafietpotlood is favoriet. De technieken worden regelmatig ook door elkaar gebruikt om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Informatie over de cursus

  • De prijs van deze 4-daagse basiscursus is € 375, dat is inclusief lunch, koffie en/of thee en toegang tot de Hortus Haren.
  • Teken- en schildermateriaal zijn voor rekening van de cursist en dient u zelf mee te nemen. U ontvangt ruim voor aanvang van de cursus een advieslijst met materialen.
  • De cursus is op vier achtereenvolgende dagen van 10:00 tot 16:00 uur.  
  • De cursus gaat door als er minimaal vijf aanmeldingen zijn.
  • Er kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen aan de cursus.

Deze cursus wordt eveneens aangeboden in de zomer en herfst:

  • zomercursus: van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 juli
  • herfstcursus: van dinsdag 31 oktober t/m vrijdag 3 november

Als u zich wilt aanmelden voor deze cursus of vragen heeft dan kunt u contact opnemen met Sigrid Frensen via info@sigridfrensen.com

 

Bekijk alle cursussen botanisch tekenen in de Hortus Haren