Beeldententoonstelling 11xSolo

Expositie 11 X SOLO

Beeldententoonstelling 11 X SOLO

De Hortus botanicus Haren organiseert in 2016 weer een aansprekende beeldententoonstelling met als titel 11 X SOLO. Vanaf 15 mei kunt u kennismaken met het werk van 11 beeldhouwers, die met ruim 80 beelden een overzicht geven van hun oeuvre. Er is een diversiteit aan stijlen te zien: van abstract tot figuratief en van alles daar tussenin met materialen als natuursteen, brons, cortenstaal, koper en glas.

De grote verscheidenheid van de tuinen in de Hortus Haren zorgt voor afwisseling van licht, ruimte en intimiteit waarin de verschillende kunstwerken uitstekend tot hun recht komen. Een wandeling door deze beeldentuin staat daardoor garant voor een paar uur genieten van kunst en natuur.

De deelnemende beeldhouwers zijn Margriet Barends (Ulrum), Herman Bartelds (Enumatil), André Boone (Enschede), Hugo Hol (Den Andel), Bastiaan de Groot (Groningen), Lucas Klein (Harkstede), Joeri van Marrewijk ( Drieborg), Hans Rikken (Groningen), Henk Rusman (Oudebildtzijl), Henk Slomp (Groningen) en Koen de Vries (Leiden).

Onderdeel van de beeldenexpositie in de Hortus Haren is de Klassieke Salon, een kunstmanifestatie in Noord Nederland en Noord Duitsland, die wordt georganiseerd door de Klassieke Academie te Groningen in het kader van hun 10 jarig jubileum.

Bekijk de catalogus van de expositie 11 X SOLO

Bij de receptie is vanaf 15 mei een speciale plattegrond verkrijgbaar.

U kunt ook deelnemen aan een speciale rondleiding langs de beelden maar wees er snel bij want VOL=VOL