tai chi chuan

Tai Chi Chuan in de Chinese tuin ’Het verborgen rijk van Ming’

De rust in de tuin, de karakteristieke Chinese paviljoens en het fraaie pleintje bij de drakenmuur lenen zich zeer voor het beoefenen van Tai Chi. De diverse plekken in de landschapstuin doen denken aan de diversiteit van de training. Van meditatief tot geconcentreerde ademhalingsoefeningen en van precieze bewegingsvormen tot partneroefeningen. De beginnerscursus Tai Chi Chuan – in de authentieke Yang-stijl – in de Chinese tuin in de Hortus Haren wordt georganiseerd door ITCCA, de International Tai Chi Chuan Association.

Net als voor Tai Chi Chuan vormt het Taoïsme een belangrijke bron voor de vormgeving van Chinese tuinen. Kort gezegd houdt Taoïsme in: Een worden met de natuur waardoor men vanzelf zal handelen volgens de sturende krachten van de natuur. De Chinese tuin is bedoeld als een plek waar men zich terug kan trekken om weer op krachten te komen of om geconcentreerd te kunnen werken aan dat wat nodig is.

Het verborgen rijk van Ming, in 1994 door de fameuze stadstuinarchitect van Shanghai professor Le Wei Zhong ontworpen voor de Hortus, symboliseert het wezen van de natuur en de ordening van het universum. De bewegingen van Tai Chi Chuan zijn bedoeld als een serie van ontspannen bewegingen die in lijn zijn met de natuur van ons lichaam.

Kijk in de agenda wanneer een nieuwe cursus Tai Chi start in de Chinese tuin.

Bekijk het filmpje van een proefles Tai Chi Chuan in de Chinese Tuin