tuin-vrijwilliger

Mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken: vacatures voor vrijwilligers

Tuinmedewerkers
Wie het liefst buiten in het groen werkt, in weer en wind, kan aan de slag in de tuinen. Er zijn diverse tuinen, waarbij uw eigen voorkeur voor een soort tuin met bijbehorende werkzaamheden natuurlijk meetelt. Het is dé manier om uw kennis van planten te vergroten en ervaring op te doen. Werkzaamheden: wieden, snoeien, (ver)planten, grasmaaien en nog veel meer. Op dit moment leiden we specifiek medewerkers op om de Laarmantuin te onderhouden.

Horecamedewerkers
We zoeken gemotiveerde en enthousiaste medewerkers voor het werken in onze horeca, n.l. het Hortuscafé, de Plantage en het Chinese Theehuis. Heeft u ervaring in de bediening, beschikt u over goede communicatieve vaardigheden en bent u gastvrij en servicegericht ingesteld, dan bent u van harte welkom in ons team.
Werkzaamheden: serveren van dranken en gerechten en bijdragen aan een goede uitstraling van onze horecagelegenheden en ons terras. De werkzaamheden zijn voornamelijk overdag, maar kunnen ook af en toe in de avonduren en in het weekend plaatsvinden i.v.m. partijen, vergaderingen en verhuur van de zalen.

Technische medewerkers

Echte klussers op het gebied van elektra, hout, machines of handige mannen en vrouwen die van schilderen houden zijn van harte welkom bij de technische dienst van de Hortus. Werkzaamheden: timmeren, schilderen, repareren van elektra, repareren/onderhoud van het machinepark en bestrating. Uiteraard in overeenstemming met uw vakkennis.

Receptiemedewerkers
Een eerste indruk kunt u maar één keer maken. De Hortus heeft altijd behoefte aan klantvriendelijke en representatieve gastvrouwen en -heren, die de bezoekers bij de receptie ontvangen. Werkzaamheden: bezoekers te woord staan, kaartverkoop regelen, telefoon beantwoorden en koffie en thee schenken bij het HortusCafé. Daarnaast verkoopt u de lokale en originele Hortuswinkelproducten en draagt u bij aan een gezellig, schoon en opgeruimd entreegebouw.

Educatiemedewerkers
Heeft u ervaring met lesgeven en wilt u graag uw kennis over de natuur overdragen aan kinderen? Dan bent u bij de Hortus aan het juiste adres. Werkzaamheden: begeleiden van gezinstochten, verzorgen van activiteiten of feestjes voor kinderen, ontwikkelen van nieuwe kinderactiviteiten met een educatief tintje op het gebied van flora en fauna.

Rondleiders
Wanneer u veel van planten weet of er meer over wilt leren en die kennis graag deelt met anderen, dan is een functie als rondleider iets voor u. Werkzaamheden: rondleidingen geven van een uur voor bezoekersgroepen van maximaal 15 personen. Rondleidingen kunnen zowel door de week als in het weekend plaatsvinden. De contactpersoon voor rondleiders is Tom van Weerden.

Fondsenwerver
De Hortus kan mensen met ervaring in fondsenwerving goed gebruiken. Werkzaamheden: fondsenwerven voor diverse projecten, zoals het onderhoud van de unieke Chinese Tuin, renovaties van bestaande tuinen en de aanleg van nieuwe tuinen.

Overig
Heeft u kennis en ervaring op een ander gebied, waarvan u denkt dat de Hortus die goed kan gebruiken? Informeer naar de mogelijkheden om uw expertise in te zetten via info@hortusharen.nl.

Bekijk welke vacatures er momenteel zijn in de Hortus