Drukwerk

Partners van de Hortus Haren

DeWit Gereedschappenfabriek

Sinds 2012 schenkt meneer de Wit van de Groningse firma DeWit Gereedschappenfabriek prachtig en sterk gereedschap aan de Hortus. Eigenaar Derk de Wit was namelijk een keer op bezoek bij de Hortus en vroeg naar de directeur. De toenmalige directeur wist niet wat hem overkwam toen meneer de Wit hem stukken gereedschap in de handen gaf met de opmerking ’dat is pas gereedschap’. DeWit is een familiebedrijf dat sedert 5 generaties gesmeed gereedschap produceert. Tegenwoordig een modern metaalbewerkingsbedrijf, in 1898 door Willem de Wit begonnen als dorpssmid in het Groningse dorp Kornhorn.

TerraNext Eelde

TerraNext is de opleider van de groene sector. TerraNext verzorgt mbo-opleidingen, vakopleidingen (in samenwerking met brancheorganisaties) en cursussen op het gebied van

1) Beheer van de openbare ruimte
2) Landschapsontwikkeling en beheer
3) Tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud

TerraNext organiseert eveneens in samenwerking met de branchevereniging van hoveniers (VHG) de opleiding Vakbekwaam Hovenier..

Ondernemend Haren

Ondernemend Haren is de ondernemersvereniging in Haren die als doel heeft om het dorp Haren zo aantrekkelijk mogelijk te maken, voor zowel publiek als ondernemers, door het organiseren van activiteiten.

COSIS (voorheen:NOVO)

In de provincies Groningen en Drenthe komt u Cosis op meer dan 80 locaties tegen. Kinderen en volwassenen kunnen bij Cosis verschillende vormen van ondersteuning en begeleiding krijgen, waarbij het uitgangspunt is dat zij de regie over hun eigen leven voeren. Cosis runt samen met de Hortus het Grand Café de Plantage gesitueerd in de Hortus. Hier kunnen bezoekers van de Hortus terecht voor een kopje koffie met gebak en heerlijke zelfgemaakte soep en broodjes. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Cosis werken samen met vrijwilligers van de Hortus.

Praktijkschool De Bolster-

De Bolster is een plek waar leerlingen kunnen laten zien wat ze kunnen.Een plek waar plezier en vakkennis samenkomen.

Harry Zijderveld Graphic Design

Harry Zijderveld is al vele jaren specialist in grafisch vormgeven en maakt sinds 1989 ongewoon mooie dingen. Alles wat met tekst en beeld heeft te maken vormt zijn werkterrein: brochures, posters, boeken, tijdschriften, jaarverslagen, huisstijlen t/m webdesign. Spelen met vorm, kleur, typografie, beeld en met gedachtes, invallen en ideeën. Het levert origineel en op maat gemaakt werk, maar uiteindelijk gaat het altijd om het eindresultaat. Daarom hoort een poster gewoon goed leesbaar te zijn, dient een boekenpagina prettig te ogen, moet een website makkelijk navigeerbaar zijn en moet een flyer de doelgroep aanspreken. De website voor de Hortus is door Harry vormgegeven.

 

NVBT

De Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) is een koepelorganisatie en telt 25 tuinen verspreid over heel Nederland. Samen zien wij het als onze missie om een bijdrage te leveren aan het behoud van biodiversiteit van planten in het kader van een duurzame wereld. De Hortus botanicus Haren is een van de 25 tuinen en mag het logo van de Botanic Guardians voeren. Botanische tuinen zijn instellingen waar een gedocumenteerde, levende plantencollectie wordt beheerd ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, natuurbehoud, tentoonstelling en onderwijs. Zo is er een Hortus Chat ontwikkeld, een app waarmee je met de kroonjuwelen in de tuin kunt praten. Loop door de botanische tuinen van Nederland en word automatisch gewaarschuwd als je bij een plant in de buurt bent. Hortus Chat stuurt je een berichtje. Hortus Chat is beschikbaar voor Android en Iphone.

Vereniging Vrienden van de Hortus ‘Henricus Munting’

De vereniging heeft als doelstelling om de botanische en cultuurhistorische waarden van de Hortus Botanicus Haren te beschermen. Daarnaast wil de vereniging de belangstellling voor de Hortus Botanicus Haren opwekken en bevorderen, een en ander in de ruimste zin van het woord.

Geopark de Hondsrug

De stichting Geopark de Hondsrug mag sinds 2016 de status van Unesco Global Geopark voeren. Daarmee is zij de enige in Nederland. De Hortus Botanicus Haren vormt de poort tot het Geopark de Hondsrug.