Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

Keltische tuin

de tuinen van Ogham

Wat bomen zeggen over uw karakter.

In de Keltische tuin zijn elementen uit de mythologie van de oude Kelten uitgewerkt. De Kelten hadden een grote verering voor de natuur en vooral voor bomen. Ook bestudeerden zij de kosmos en het vaststellen van de juiste tijd om te weten te komen wanneer er gezaaid kon worden, wanneer de goden gunstig gestemd waren, hoe ziekten zouden verlopen, enz.

Het Keltische jaar was ingedeeld in zon- en maanfestivals. Bepaalde eigenschappen, symbolen, bomen en takken werden verbonden aan de verschillende periodes in het jaar. De Kelten deden voorspellingen met behulp van in houtstaafjes gegraveerde letters, waaruit het Ogham-alfabet is ontstaan.

De reis naar de tuinen van Ogham, zoals de Keltische tuin genoemd is, begint in de Poolgarden van de Engelse tuin. Een tijdstunnel voert u slingerend terug in de tijd. Aan het eind van de vlonder is een ingang gemaakt. De ringmuur van ruwe stapelstenen doet denken aan een elfenfort. Het Pad van de Zee ligt aan de binnenzijde van de bomenring. Zoek uw geboortedag en vind de boom die bij u past. Bij elke datum hoort een boom met specifieke karaktereigenschappen.