Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

Opening beeldenexpo Hortus Animali

Zondag 26 mei is de alweer de 14e Beelden Expo geopend in de Hortus botanicus Haren. Het thema dit jaar is ‘Dieren’ en de titel van deze expo is: ‘Hortus Animali’. Te bewonderen 120 beelden die mooi verspreid staan opgesteld in de boeiende en bloeiende tuinen van de Hortus.

Datum

Geplaatst: 30 mei 2024

Categorie

Tags

Zondag 26 mei is de alweer de 14e Beelden Expo geopend in de Hortus botanicus Haren. Het thema dit jaar is ‘Dieren’ en de titel van deze expo is: ‘Hortus Animali’.

Na een welkomstwoord door Harry Zijderveld (grafisch vormgever van de Hortus en voorzitter van de beeldencommissie) schetste Douwe Wiersma – voorzitter van de Stichting Behoud Groene Hortus – een overzicht over het ontstaan van de Hortus en het belang van de Hortus anno nu. Gastspreker Rob Møhlmann van Museum Møhlmannn sloot de opening af met een amusant verhaal over de rol van de dieren in de evolutie en deed dat op een humoristische wijze.

Daarna was er voor de kunstenaars en genodigden gelegenheid om de ruim 120 beelden te bewonderen die mooi verspreid staan opgesteld in de boeiende en bloeiende tuinen van de Hortus.

De dynamiek van ruimtelijke sculpturen in een natuurlijke omgeving. In samenspraak met de kunstenaars zijn de ruim 115 beelden geplaatst in de afwisselende tuinen van de Hortus. Zo gaan ze een dialoog aan met de omgeving en voegen een nieuwe dimensie toe aan die plek. Bezoekers kunnen vier maanden lang genieten van een inspirerende en poëtische ontmoeting met de beelden die variëren in materiaalgebruik, textuur, vorm (uiteenlopend van figuratief tot vrijwel abstract) en in formaat van klein tot groot.

Deelnemende kunstenaars zijn (in willekeurige volgorde): Marianne Bijker, Cindy Sprokel, Pieter Jan Kuiken, Derk den Boer, Judith Nieuwhof, Lydia Schröder, Marco Dijkstra, Karin Beek, Bea Mol, Patricia Suer, Peter Scheedler, Marjan Schaap, Maja van Berkestijn, Fiona Zondervan, Els van der Glas, William van de Velde, Harry de Dood, Jonneke Kodde, Martin Griek, Gert Bakker, Marina van der Kooi, Annuska ‘t Hart, Bert Denneman, Renée Marcus Janssen, Jaap Hartman.

Tuin der dieren

Foto’s: Ronald Zuidema

Eerstvolgende activiteiten

Gedurende het seizoen worden diverse activiteiten in de Hortus georganiseerd.

Bekijk hieronder de eerstvolgende activiteiten. Klik hier voor de volledige agenda.