Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

Opening beeldenexpo 2023

Op zondagmiddag 21 mei 2023 is in de Hortus botanicus Haren de Beelden Expo 2023 geopend. De tentoonstelling ‘Paradijsvogels’ is samengesteld van de werken van 24 noordelijke kunstenaars van het ‘Beeldhouwerscollectief Het Paradijs.

Datum

Geplaatst: 21 mei 2023

Categorie

Tags

Van 21 mei t/m 24 september vind voor de 13e keer deze Beelden Expo plaats. De organisatie is door Harry Zijderveld overgenomen van Tom van Weerden. Tom was de initiator, de bedenker en heeft deze tentoonstellingen 12 keer georganiseerd.

Deze editie is mede samengesteld door Tom Hageman (o.a. oud-directeur van de Klassieke Academie in Groningen) in samenwerking met de kunstenaars van De Paradijsvogel. Een cluster van kunstenaars in het gebouw De paradijs in Groningen. Ook zijn er kunstenaars uit Friesland en Drenthe die hun werk laten zien. De titel van deze expo was dan ook snel bedacht: ‘Paradijsvogels’ met als subtitel: ‘Noordelijke kunstenaars in de Hortus botanicus Haren’.

Beelden uiteenlopend van figuratief tot abstract en in vele materiaalsoorten. De formaten lopen uiteen van klein tot monumentaal. De expo is dus zeer afwisselend van karakter en de beelden hebben allemaal een prachtige plek in de diverse tuinen van de Hortus. Doordat de beelden in de buitenlucht en in een natuurlijke omgeving zijn geplaatst zorgt dit voor een extra dimensie in het kijken en ervaren van kunst. Daarnaast zijn in de entreehal kleine beelden tentoongesteld in vintrines.

Door de geplaatste kunstwerken wordt een wandeling door de tuinen van de Hortus inspirerend en een lust voor het oog.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Albert Aukema – Hans van Berkel – Maja van Berkestijn – Reinier van den Berg – Mette Bus – Marcel Duran – Monica Gerritsen – Lon Goedewaagen – Elise d’Hont – Ine Hoejenbos – Martina Hladikova – Machteld Kee – Wianda Keizer – Pieter Jan Kuiken – Daan van Loenhout – Adje Martens – Marjan Schaap – Ed Schouten – Wikje Schoon – Beitske Sikkema – Cindy Sprokel – Patricia Suer – Paul de Vos – Koosje Zomer – Fiona Zondervan

Eerstvolgende activiteiten

Gedurende het seizoen worden diverse activiteiten in de Hortus georganiseerd.

Bekijk hieronder de eerstvolgende activiteiten. Klik hier voor de volledige agenda.