Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes

De sneeuwklokjes bloeien in de Hortus!
Bent u al aangestoken door het sneeuwklokjes virus en al een echte galanthofiel (dat wil zeggen idolaat van sneeuwklokjes)? Ga in ieder geval eens kijken in de Hortus, misschien raakt u ook in vervoering van deze teer ogende maar zeer weersbestendige plantjes. De galanthus staat onder andere in de Laarmantuin en de rotstuin.

Sneeuwklokjes zijn bolgewassen die bloeien in het vroege voorjaar, en is familie van de narcis.
De officiële naam voor het ‘gewone’ sneeuwklokje is ‘Galanthus nivalis’, dat is afgeleid van het Grieks en betekent melkbloem in de sneeuw. Het sneeuwklokje staat voor hoop en verwachting van de lente. Er zijn wel 20 soorten en dan ook nog eens meer dan 500 cultivars (door de mens geselecteerd en vermeerderd).

Galanthofielen hebben het dit seizoen druk en reizen stad en land af voor bijzondere soorten en gaan naar speciale sneeuwklokjesfestivals en evenementen. Voor sommige bolletjes wordt soms wel meer dan 100 Engelse pond per stuk neergeteld. De duurste aankoop was wel de Galanthus ‘Elizabeth Harrison’, een sneeuwklokje met goudgele accenten, dit bolletje wisselde in februari 2012 van eigenaar voor het mooie bedrag van £ 725,00!

 

naar nieuwsoverzicht