Openingsconcert Hortus Festival Haren: Lofzang op de roos

Mezzosopraan Elsbeth Gerritsen bezingt koningin der bloemen

HAREN 13 juli 2017 Mezzosopraan Elsbeth Gerritsen en pianist Riko Fukuda openen zondag 23 juli in de Hortus Botanicus in Haren de veertiende editie van het Hortus Festival. In hun liedrecital De Roos brengen zij een eerbetoon aan de koningin der bloemen. De symboliek en schoonheid van de roos inspireerden talrijke componisten tot het schrijven van prachtige stukken. Tijdens dit concert hoort u de allermooiste werken ooit geschreven, waaronder La Tombe et la Rose van Liszt en Die Rose van Schubert.

Elsbeth Gerritsen werkte als solist samen met gerenommeerde ensembles als Asko|Schönberg, de Mannheimer Hofkapelle en Camerata Trajectina. Zij zong onder meer de Altrapsodie van Brahms, de Wesendonck-Lieder van Wagner en M is for Man, Music, Mozart van Andriessen. Ook zingt Elsbeth oratoriumrepertoire en staat zij regelmartig op het operatoneel, waarop ze onder andere de rollen Miranda in The Tempest van Purcell, Marthe in Faust van Gounod en Miss Baggott in The Little Sweep van Britten vertolkte.

Riko Fukuda studeerde piano en hobo in haar geboorteland Japan en kreeg aansluitend een beurs om zich aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag te specialiseren in de historische fortepiano. Ze speelt zowel solistisch als in kamermuziekverband, onder meer in het Nepomuk Fortepiano Quintet. Momenteel is Riko Fukuda bezig met een groot solo-cdproject waarvan binnenkort werken van Mendelssohn, Chopin en Schubert uitkomen.

Meer over dit openingsconcert van het Hortus Festival

Kaarten bestellen via de website van het Hortus Festival

Meer over het Hortus Festival in de Hortus Haren

naar nieuwsoverzicht