expositie 8 X SOLO

Nieuwe beeldenexpositie 8 X SOLO

Hortus botanicus Haren Beeldentuin tijdens expositie 8XSOLO
Voor het zevende jaar op rij organiseert de Hortus een beeldenexpositie. Acht kunstenaars laten elk in een eigen deel van de tuinen een selectie van hun werk zien. Bezoekers kunnen tot en met 17 september genieten van beelden van Ine Bollen, Wiea Duintjer, André van der Linden, Bastiaan de Groot, Bernard Divendal, Gert Sennema, Jaap van Meeuwen en Marco Goldenbeld.

De kunstenaars hebben ieder een eigen stijl, techniek en materiaalgebruik. Hun werk is net zo divers als de tuinen in de Hortus. Bij elke kunstenaar is dan ook een passend groen of kleurrijk decor gezocht, waarin hun werk goed uitkomt.

Bastiaan de Groot is geen onbekende, vorig jaar was hij een van de deelnemers aan 11XSOLO. Naast zijn beelden in de Hortus is gedurende de expositieperiode ook een beeld van hem te zien in het dorpshart van Haren. Een andere kunstenaar wiens werk men op een andere plaats in Haren tegen kan komen is Jaap van Meeuwen. Op het terras van restaurant De Rietschans aan het Paterswoldse meer staan enkele grote ijzeren beelden van hem. Ine Bollen heeft eerder sporen nagelaten in de Hortus, er staan al jaren vier beelden van haar in de tuin. Tijdens de expositie kunnen bezoekers zo nu en dan het scheppingsproces van Gert Sennema volgen. Hij zal de stam van een dode zilverspar gebruiken als basis voor een nieuw kunstwerk.

De expositie wordt op 20 mei officieel geopend door Tom van Weerden. Hij is de drijvende kracht achter de expositie. Dankzij zijn inzet en die van andere enthousiaste vrijwilligers en met financiële ondersteuning van het Dorpsfonds Haren en de Stichting Vrienden van de Hortus ‘Henricus Munting’ is het opnieuw gelukt om de Hortus tijdelijk om te toveren tot een beeldentuin.

naar nieuwsoverzicht