Datespot

Manlief bracht onlangs een krantje mee van zijn werk. Op de roze gekleurde voorpagina een afbeelding van Jezus, zwaaiend met een regenboogvlag. Het was de Groninger Studentenkrant, jaargang 36, nummer 2, februari. Nu zijn we allang geen studenten meer en was februari voorbij, maar daar ging het niet om. In het kader van Valentijnsdag gaf de krant tips voor de beste plekken om af te spreken met je geliefde. En een van de hotspots om de liefde te laten opbloeien was de Hortus! ‘Er gaat niets boven een wandeling met lange, diepe gesprekken’ zo begint de aanbeveling.

Ik ben benieuwd of studenten dit advies hebben opgevolgd en of er dus in februari een groter aantal paartjes door de tuinen heeft gelopen dan normaal. En wat voor studenten zijn dat dan geweest? Biologiestudenten, die hun Valentijn imponeerden met hun kennis der natuur? Studenten van Chinese komaf die hun geliefden in ‘Het verborgen rijk van Ming’ het hof maakten? Of misschien wel gewoon romantisch aangelegde studenten van welke studie dan ook, die hun liefdesobjecten meetroonden naar een van de bomen waarop maretakken groeien om een kus te stelen. Vergeet die lange, diepe gesprekken. Geen woorden, maar daden.

Aan diezelfde Groninger studentenkrant hebben mijn man en ik trouwens een van onze eerste dates te danken. Hij was destijds filmrecensent voor de krant en kreeg vrijkaartjes voor de bioscoop. En ik mocht mee. Nu las ik op de website van een datingexpert dat hij een eerste date in de bioscoop om verschillende redenen afraadt. Dat zou funest zijn. Welke film wij hebben gezien kan ik me absoluut niet herinneren, maar in de bios is wel het vuurtje van onze liefde opgestookt. Tegenwoordig wandelen we soms samen door de Hortus en voeren dan gesprekken. Als ze te lang duren of te diep gaan sla ik af richting maretak.

naar nieuwsoverzicht