Boekenweek: “en toch is alles wat we doen natuur”

De boekenweek is weer van start gegaan met deze dichtregel over de natuur als thema. En laat er nu een prachtig boek net vorig jaar zijn gepubliceerd over de botanische tuinen in Nederland. De Hortus Botanicus Haren staat er ook in.

Het boek omvat 25 verhalen over hun geschiedenis, collectie en karakter. Rolf Roos en Joke ’t Hart schreven met meer dan 25 auteurs dit handzame en complete overzicht van het groene erfgoed van Nederland.

Een HORTUS of botanische tuin is niet zomaar een fleurig lapje groen met een muur erom heen. Het zijn de levende en evoluerende musea van de botanie, de kennis van planten. In meer dan 20 botanische tuinen bloeien en groeien bijna 20000 soorten planten. Ze tonen zich in grote verscheidenheid: bomentuinen, kruidentuinen, universitaire botanische tuinen, landgoederen en zijn soms ook onderdeel van een dierentuin. Er zijn gloednieuwe, gelegen op een industrieterrein. Of zeer oude: bij een kerk of klooster. Elk met een eigen botanische sfeer, oeroude bomen, kleur en karakter.Ā Uitgave: Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen i.s.m. Uitgeverij Natuurmedia ISBN 9789082433630

naar nieuwsoverzicht