Boek over de Hortus Haren

Er wordt een boek gemaakt over de Hortus botanicus Haren/Groningen!
Verwacht wordt dat het boek in het najaar van dit jaar zal verschijnen. Je kunt je nu al op de intekenlijst laten zetten:

 

Over het boek:

In het najaar van 2019 verschijnt in de Harener Historische Reeks nummer 22

Hortus Haren

Ontstaan en ontwikkeling van de Hortus vanaf 1626

“Hortus Haren” vertelt het verhaal van het ontstaan de ontwikkeling van de Hortus Botanicus in Groningen en Haren. Twee historici. drs. Ger Blijham en dr. Albert Buursma. doken in de vroege geschiedenis van de Hortus, toen gevestigd in Groningen. Vervolgens komen de Harense jaren uitgebreid aan de orde. De auteurs belichten de verhuizing en vestiging van de Hortus in Haren. Ze gaan in op de politiek-bestuurlijke ontwikkelingen in de jaren daarna en de relatie met dc universiteit. Ook grote projecten zoals de ijsbeeldenexpositie, Hutong en de Dinosaurustentoonstelling komen aan de orde.

De auteurs beschrijven hoe de Hortus zich met minimale middelen en de inzet van veel vrijwilligers, weet te handhaven als interessante botanische tuin met een grote schare trouwe bezoekers. In deze tuin is niet alleen een deel van zijn eigen geschiedenis terug te vinden.

Er kwamen ook nieuwe elementen zoals de Chinese tuin, de Keltische tuin en de Hondsrugtuin.

Het wordt een rijk geïllustreerd verhaal over een voor Nederland unieke tuin. Beide auteurs hebben meerdere publicaties op hun naam over de academische en regionale geschieden is.

In de redactiecommissie hebben de heren Gerrit Hartman, Henk Boomker en mevrouw Marga Kool zitting. Ook de Vrienden van de Hortus zijn vertegenwoordigd.

De uitgave is mogelijk gemaakt door bijdragen van de Vrienden van de Hortus, de Harener Historische Commissie, Stichting Nicolaas Mulerius Fonds en het K.P.Boon fonds.

 

“Hortus Haren” prijs € 23,50.

Omvang 156 pagina’s, 16 x 22 cm, fraaie paperback met tientallen illustraties.

U kunt uw bestelling plaatsen, uitsluitend per mail hortusboek@boomker.eu

Uitgeverij Boomker Haren/Uitgeverij Knoop Haren bv

i.s.m. De Harense Historische Commissie en de Vereniging “Vrienden van de Hortus”.

 

naar nieuwsoverzicht