Boomknuffelen

Het onderwijs

Voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs zijn er educatieve activiteiten te doen met een klas of school. Educatie is een van de belangrijkste taken van de Hortus. We bieden daarom diverse programma’s zowel klassikaal als individueel aan. Voor een op maat gemaakt programma voor uw klas of school neemt u contact op met educatie@hortusharen.nl

Voorbeelden van lesprogramma’s

  • Beleef de lente Beleef het voorjaar met de hele klas. Een wandeling door de tuinen over alles wat bloeit en groeit. Met thema’s als het weer, kleine diertjes en planten die uit de knop zijn gekomen.
  • Hortus Songfestival Maak kennis met de geluiden van de standvogels en trekvogels die net uit Afrika terugkomen. De functie van het zingen wordt met de klas onderzocht.
  • Survival Sportdag Ga met andere klassen en scholen de competitie aan. Door goede samenwerking klimt, rent en duikt ieder team soepel langs de verschillende hindernissen. Deze dag wordt in samenwerking met ‘Het huis van de sport’ georganiseerd.
  • Herfst in de Hortus In de herfst bereidt de natuur zich voor op de winterslaap. Bladeren vallen van de bomen en dan is er heel veel werk voor de opruimers, de paddenstoelen.