Kinderen Chinese Tuin

Kinderactiviteiten met gids

Belevingstocht

De rondleider gaat met de kinderen de tuin in en laat hen van alles zien, horen, ruiken en ervaren. Dat kan variëren van de Chinese tuin tot de bijenstal, van vogels, kikkers tot koikarpers en bomen. De wandeling wordt afgewisseld met verrassende opdrachten. De tocht duurt één uur tot twee uur.
Leeftijd: 4-12 jaar

Chinese Tuin

Tijdens de rondleiding worden de geheimen van de Chinese tuin onthuld. Het bingospel is een zoektocht naar details van de typische Chinese architectuur en vormgeving. Een speelse, verbazingwekkende ervaring waarbij de kinderen zich even in China wanen. Deze activiteit duurt één uur.
Leeftijd: 7-12 jaar

In de bijenstal

De kinderen worden ontvangen in de bijenstal en horen en zien van alles over het leven van de bijen en het werk van een imker. Kinderen kunnen zich vergapen aan de bijen in de bijenkast, de koningin zoeken en nog veel meer. Proeven, voelen, ervaren en van alles wat met bijen te maken heeft. Deze belevenis duurt één uur. Het feestje kan uitgebreid worden met het knutselen in de sfeer van bijen.
Leeftijd: 4 tot 12 jaar

Kabouterland

Met kaboutermuts op kruip je in de huid van een kabouter en kan je kijken, ruiken en denken als een kabouter. Door spelletjes en verhaaltjes leren de kabouters over de natuur in de Hortus.
Leeftijd: 4-6 jaar

Kriebeldieren

De Hortus is de woonplaats van duizenden beestjes in de lucht, op de grond en in het water. Kom ze opsporen! De kinderen leren waar ze gevonden worden, wie ze zijn en wat ze doen. Een fantastische wereld gaat voor ze open. Een zwemdiploma is verplicht.
Leeftijd: 5-12 jaar

Keltische Tuin

Maak kennis met de Kelten! Wij trekken de jas aan van een Kelt en maken een wandeling in de Keltische tuin. Wat betekende de natuur voor hem? Wat leerde hij van het licht van de zon, de verschillende luchten en de glans van de maan? Hoe keek een volk, ver voor onze jaartelling, naar deze en ’De Andere Wereld’?
Leeftijd: vanaf 7 jaar.

Kinderfeesten

Algemeen
Het organiseren van kinderfeestjes in de Hortus is mogelijk van 1 april tot 1 november.

Kosten kinderfeesten
Tot 8 deelnemers inclusief 2 begeleiders: € 100,00 (prijs is exclusief een glas biologische ranja en/of taart en inclusief entree).
Ranja: € 1,50 p.p.
Taart: € 20,00 per taart (8-12 personen). De taart kan eventueel zelf worden meegenomen, er wordt dan € 1,50 per bordje met vorkje gerekend.
In overleg: tosti € 2,95 p.p.
Leeftijd: 6-11 jaar
Extra deelnemer: € 3,00 p.p.
Extra begeleider: € 7,50 p.p.
Duur: circa 1,5 uur / circa 2 uur inclusief ranja en/of taart (waarvan 1,5 uur begeleid door medewerker Hortus).

Reserveren
De kinderfeesten zijn te reserveren via het online aanvraagformulier. Voor vragen kunt u bellen met de receptie 050- 5370053 of mailen naar info@hortusharen.nl. Kinderfeesten dienen minimaal 14 dagen van tevoren te worden aangevraagd.