Bloemen verzamelen 4

Algemene informatie
De Hortus is gaaf voor kinderen. Je kunt in de Chinese tuin via een geheim paadje achter de waterval langs lopen. De rotstuin is voor de berggeiten onder ons, in de  Keltische tuin kun je je geboorteboom opzoeken. In de bijenstal met het nieuwe plantjesdak kom je van alles te weten over de bijen. En er zijn natuurlijke speelplekken zoals de mini glijbaan bij de Engelse tuin, de zandbak bij de Floriade tuinen en het grasveld bij het elfentheater bij de Keltische tuin.

Activiteiten voor kinderen in de Hortus
We hebben leuke speurkaarten waarmee je de verborgen verhalen van de Chinesetuin en de Keltische tuin te weten komt. En dat kruiden veel meer zijn dan alleen een mooie plant, blijkt wel als je de doktersspeurkaart hebt gelopen. Ook zijn er regelmatig nieuwe speurtochten in de tuinen waarbij je toffe dingen over de natuur hoort. De speurtochten zijn gratis en bij de receptie te verkrijgen. Met de Hortus Chat kun je zelfs praten met de bomen! Deze Hortus Chat kun je gratis downloaden via de appstore.

De knapzak route kan van april t/m oktober worden gelopen tegen een kleine bijdrage.

We verzorgen daarnaast thematische kinderfeestjes. En scholen kunnen bij ons natuurlijk terecht voor leuke en leerzame lessen in de tuinen. Kijk voor de actuele evenementen bij de agenda.

Informatie rondleiding of kinderactiviteit

  • Graag minimaal twee weken van tevoren een kinderactiviteit reserveren.
  • De standaard activiteiten en rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur.
  • Rondleidingen zijn in het Nederlands of Engels.
  • Meer weten of reserveren? Dat kan via educatie@hortusharen.nl

Samenwerkingen

De werkgroep educatie werkt samen met onze buren ‘de Biotoop’ bij nachtvlinder- en plantenexcursies. Daarbij doet de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) in het najaar regelmatig onderzoek naar de vele paddenstoelen in de Hortus. Het afgelopen jaar ontdekte de vereniging dat er van de ’Hygrocybe’ twaalf zeldzame soorten in de Hortus voorkomen!