Bloemen verzamelen 4

Algemene informatie

De Hortus Haren is een heerlijke plek om te bezoeken met dagelijks diverse activiteiten voor de kinderen zoals een speurtocht. Er liggen opdrachten klaar bij de receptie voor de Chinese tuin, de Keltische tuin en de kruidentuin. De knapzak route loopt men van april t/m oktober. Ga ook eens kijken in de Chinese tuin die uniek is in Europa, en waar je via een geheim paadje achter de waterval langs kunt lopen. De rotstuin is voor de berggeiten onder ons; en de speurders kunnen hun hart ophalen met het zoeken naar de stenen met de gezichten, en de bruggetjes in de Keltische tuin. Ook is het interessant om in de Keltische tuin te lezen welke boom bij je geboortedag hoort en wat de kenmerken ervan zijn. In de bijenstal kun je meer te weten komen over het leven van de bijen. Verder zijn er de natuurlijke speelplekken. In de NOVO-Plantage kan een lekker hapje worden gegeten.

Activiteiten voor kinderen in de Hortus Haren

De Hortus heeft voor kinderen een aantrekkelijk activiteitenaanbod. Kinderen kunnen bijvoorbeeld spelenderwijs de Hortus ontdekken aan de hand van een speurtocht. We verzorgen daarnaast thematische kinderfeestjes. En scholen kunnen bij ons natuurlijk terecht voor leuke en leerzame lessen in de tuinen. Kijk voor de actuele evenementen bij de agenda.

Informatie rondleiding of kinderactiviteit

  • Graag minimaal twee weken van tevoren een rondleiding of kinderactiviteit reserveren.
  • De standaard activiteiten en rondleidingen duren ongeveer een uur.
  • Maximaal 11 personen per gids (kosten €20,- per uur).
  • Rondleidingen zijn in het Nederlands of Engels.
  • Meer weten of reserveren? Dat kan via educatie@hortusharen.nl

Samenwerkingen

De werkgroep educatie werkt samen met de buren, de Biotoop, bij nachtvlinder- en plantenexcursies. Daarbij doet de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) in het najaar regelmatig onderzoek naar de vele paddenstoelen in de Hortus. Het afgelopen jaar ontdekten ze bijvoorbeeld dat er van de ’Hygrocybe’ twaalf zeldzame soorten in de Hortus voorkomen!