hortus hermitage

Hortus Hermitage: Overnachten in de Hortus Haren

Eind juli 2017 werd een 9,5 meter lange, voormalige meel- en suikersilo in de Hortus Haren geplaatst. De silo is de basis van de Hortus Hermitage, een bijzonder gastenverblijf dat in augustus in de Hortus werd gebouwd. Een exclusief verblijf met een sociaal karakter, want alleen in ruil voor arbeid in de tuinen kunnen gasten in de Hortus Hermitage verblijven.

Het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg & Rosé de Beer heeft in samenwerking met Refunc een ontwerp gemaakt op basis van materialen en meubels die ooit een functie hadden in de Hortus. De Hortus Hermitage is onderdeel van het kunstprogramma Verloren en Hervonden dat in opdracht van Stichting Behoud Groene Hortus door TAAK wordt ontwikkeld.

Op 2 september 2017 werd de Hortus Hermitage officieel geopend.

Ter ere van de feestelijke opening van de Hortus Hermitage organiseerde TAAK in het weekend van 2 en 3 september 2017 een publieksprogramma met lezingen van wetenschapsjournalist Mark Mieras, geoloog Harry Huisman, architecutuurhisoricus Lara Voerman en tuinontwerper Joost Emmerink. Ook de film ‘Being There’ met Peter Sellers wordt vertoond.
In september en oktober wordt het gastenverblijf ingewijd door enkele filosofen / auteurs.
Vanaf 2018 is het mogelijk overnachtingen in de Hortus Hermitage te reserveren.

Meer informatie over het programma op 2 en 3 september

Bekijk het filmpje van het plaatsen van de silo in de Hortus Haren op vimeo:

https://vimeo.com/227865870