Hortus Hermitage 2

 

OP DIT MOMENT IS DE HERMITAGE NIET IN DE VERHUUR.

Hortus Hermitage: Overnachten in de Hortus botanicus Haren

’s Avonds alleen dwalen door de tuinen van de Hortus botanicus Haren. Overnachten in een bijzondere verblijfsruimte waarin originele materialen en meubels van de Hortus zijn omgetoverd tot design met een verhaal. Zo zijn mooie groene plantenkaartjes verwerkt tot een prachtig bureaublad. Die unieke mogelijkheden biedt de Hortus met de Hortus Hermitage, een retraiteplek met een maatschappelijk karakter die is ontwikkeld door het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer, in samenwerking met Refunc.

Een grote groep vrijwilligers onderhoudt de tuinen. In de Hortus volgen zij hun eigen tempo en draagt de natuurlijke omgeving bij aan hun welbevinden. Met de retraiteplek biedt de Hortus zijn gasten de unieke mogelijkheid om, net als de vrijwilligers, de Hortus als groene, heilzame omgeving te ervaren, want je leeft tijdelijk te midden van de werkgemeenschap.

Bekijkt u dit filmpje maar eens: https://vimeo.com/286144577

Interieur met een verhaal
De basis van de Hortus Hermitage wordt gevormd door een voedselsilo. Materialen en meubels, die ooit een functie hadden in de Hortus, zijn door Refunc getransformeerd tot een interieur met een verhaal. Van tuinbankjes is een multifunctioneel parkbankmeubel gemaakt dat uitmondt in een bed waarin je onder een dakraam naar de sterren kunt kijken. Want in de Hortus wordt het nog echt donker! Een bureau is omgetoverd tot het aanrecht van de buitenkeuken. Zadenkasten doen dienst als lampen. Overdag leef je zoveel mogelijk buiten. ’s Avonds trek je je terug en is de hectiek van de maatschappij even heel ver weg.

Historisch precedent
Menselijke aanwezigheid als onderdeel van de tuinarchitectuur is in Engeland in de achttiende eeuw een tijd in de mode geweest. Men liet kluizenaars – hermits – in tuinen wonen. Zij stonden symbool voor beschouwing, melancholie en het romantische ideaal van de mens die zich terugtrekt uit de maatschappij om tot zichzelf te komen. De Hortus Hermitage is een eigentijdse vertaling van dit gedachtegoed.

De Hortus Hermitage is ontwikkeld als onderdeel van het kunstprogramma Verloren en Hervonden.

Zie voor meer foto’s van Refunc : foto’s Hortus Hermitage 

Verhuur Hortus Hermitage
Voor 1-2 personenminimum verblijf:
2 nachten
Verhuurseizoenvan 1 mei
tot 1 oktober
Boekingmidweek:
dinsdag- t/m donderdagnacht
= € 63,- per nacht
weekend:
vrijdag- en zaterdagnacht
= € 69,- per nacht
Inchecken
tussen 10:00 en 15.00 uur
Uitcheckenvoor 11:00 uur
Aankomst op maandag, zaterdag en zondag niet mogelijk!
Parkeren gratis
Huisdieren niet toegestaan
Ongeschikt voor kinderen t/m 12 jr

Reserveren en het checken van de beschikbaarheid kan via:
https://origineelovernachten.nl/origineel-overnachten-in-de-hortus-botanicus-van-haren/ 

Verloren en Hervonden
De Hortus Hermitage is onderdeel van het project  “Hortus Haren: Verloren en Hervonden” dat werd ontwikkeld in samenwerking met TAAK.

Het project is mede mogelijk gemaakt door:
de Kunstraad Groningen, het Mondriaanfonds, de Rijksuniversiteit Groningen (RUG),
de gemeente Haren en de Vereniging Vrienden van de Hortus ‘Henricus Munting’.