bastiaan de groot - mini

Bastiaan de Groot

Bastiaan de Groot studeerde in 1975 af op ABK Minerva met als specialiteit beeldhouwen in steen. Docent Johan Sterenberg. Deze voorliefde voor steen is altijd gebleven. Hij heeft zich in Zweden de techniek van granietbewerking eigengemaakt. Met deze expositie zet hij de vrouw in het zonnetje. Een vijftal beelden van verschillende steensoorten in diverse stijlen, houdingen en gedaanten. Oud werk en nieuw werk. Op verzoek van de inrichtingscommissie staat er tijdens de duur van deze expositie een beeld in het centrum van Haren achter brasserie Intermezzo om extra aandacht te vragen voor de Hortus. Het is een granieten beeld, Everzwijn.
Kijk hier hoe het beeld Everzwijn in het centrum van Haren werd geplaatst
Naast deze tentoonstelling is er werk van hem in beeldentuingalerie “Waarkunst” en staan er drie monumentale sculpturen aan de Oude Zeedijk in Hoorn. Ook kan zijn werk worden bekeken bij hem thuis aan boord van de “Hermes “.

Bastiaan de Groot is in een van de acht beeldhouwers die in 2017 deelnemen aan de expositie 8 X SOLO in de tuinen van de Hortus Haren. In 2016 nam hij ook deel aan de expositie 11XSOLO.

De website van Bastiaan de Groot