andre van der linden

Andre van der Linden

Door middel van contrasterende vormen en materialen wil Andre van der Linden uitdrukking geven aan wat een individu beweegt en in beweging brengt. Hoewel een zekere mate van figuratie bijna altijd waar te nemen is, is de beeldtaal die hij daarbij gebruikt sober en abstract. Na jaren lang composities van RVS en brons, soms in combinatie met steen, gemaakt te hebben, ontstond bij hem de behoefte aan een fel en kleurrijk beeldelement.

Door zijn hardheid, weerbestendigheid en kleurrijke mogelijkheden is glas dan het materiaal met de beste combinatiemogelijkheden met staal en brons. In eerste instantie ging Andre nog uit van de visuele mogelijkheden van steen en kwam hij uit bij de opake (niet transparante) toepassing van glas. Door het gebruik van RVS draden en staven had hij in veel beelden al een zekere mate van transparantie. De mogelijkheid van transparantie van glas is voor hem dan ook een welkome aanvulling in de expressiemogelijkheden, zodat dit nu als nieuw element in zijn werk kenbaar is. Door fusing en bending (of door kiln casting) is het mogelijk om een nauwkeurige passing te maken op de metalen vormelementen.

Andre van der Linden is een van 8 beeldhouwers die in 2017 deelnemen aan de expositie 8 X SOLO in de tuinen van de Hortus Haren.

Ga naar de website van Andre van der Linden