Wineke

Het project van Wineke Gartz

25 april 2016 – 31 augustus 2016

Vanaf 25 april 2016 verblijft Wineke Gartz af en aan in de Hortus Haren.

Ze kijkt, luistert, filmt, tekent en legt zo verschillende elementen van de Hortus vast.
Daarnaast zal ze in de archieven van de Hortus duiken, de bibliotheek van de Universiteit Groningen raadplegen, en spreken met de vrijwilligers van de hortus.
Dit materiaal vormt uiteindelijk de basis voor een installatie, een permanent werk voor de Hortus.

De grote kas van de hortus die momenteel wordt afgebroken zal onder andere samen met het thema ‘Het theater van de imitatie’ sturend zijn tijdens haar onderzoek. Wellicht vindt zij een nieuwe manier om de kas – een ‘wereld in een wereld’, aanwezig te maken in de hortus. Gartz zal tijdens haar residency met enige regelmaat foto’s, video’s en fragmenten uit haar onderzoek delen met het publiek. Hou deze website daarvoor in de gaten. Eind augustus presenteert ze de schetsen voor haar kunstwerk.

Wineke Gartz (1968) maakt intense installaties, die bestaan uit films, geluid, foto’s en tekeningen die alle zintuigen aanspreken. Deze installaties zijn vaak verbonden aan de specifieke architectuur van een plek. Ook in de Hortus Haren zal ze eerst onderzoek doen, waarna haar plan voor het kunstwerk duidelijker wordt en zich organisch ontvouwt.