chinees_festival

Proef de sfeer van China tijdens Chinees Festival in Hortus Haren

Op zaterdag 26 september 2015 organiseerde het Groningen Confucius Institute een Chinees Festival in Het verborgen rijk van Ming, de sfeervolle Chinese Tuin in de Hortus botanicus Haren. Na de officiële opening door de voorzitter van het bestuur van het Groningen Confucius Institute, burgemeester Den Oudsten van Groningen, werden bezoekers getrakteerd op een kleurrijk aanbod van Chinese muziek, dans en film.

Naast toekijken was het mogelijk om zelf de Chinese cultuur te ervaren, door deel te nemen aan één of meerdere workshops. Van Kung Fu tot Kalligrafie, van Chinese taal tot Chinees knopen, er is voor elk wat wils. Wie de sfeer van China letterlijk wilde proeven kon Chinese hapjes uitproberen of een Chinese theeceremonie bijwonen. ’s Middags waren er rondleidingen door de tuin, waarbij verteld werd over de bouwwijze en – stijl en de symboliek in de tuin.

Het verborgen rijk van Ming is uniek in Europa. De ommuurde tuin met daarin het Chinese Theehuis Het Kreunen van de Draak is door de stadsarchitect van Shanghai ontworpen en door Chinese werkkrachten gebouwd met authentieke Chinese bouwmaterialen.

Impressie van het Chinees Festival 2015