Margriet Barends - Drie gratien

Beeldententoonstellingen in de Hortus botanicus Haren/Groningen

Beelden in de Hortus 2021

Ook dit jaar is er weer een beeldententoonstelling. De tentoonstelling loopt van 16-05 t/m 19-09. Bekijk hieronder de brochure.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

 

 

2020: 10 jaar kunst in de Hortus (van 14 juni tot 11 oktober)

In 2020 is het thema van de jaarlijkse beeldententoonstelling in de Hortus botanicus Haren:

10 jaar kunst in de Hortus botanicus Haren-Groningen

Bekijk de catalogus van de expositie 10 jaar kunst in de Hortus

Brochure 10 Jaar Kunst tbv site

2019: 10 x SOLO (van 19 mei tot 22 september)

In 2019 is het thema van de jaarlijkse beeldententoonstelling in de Hortus botanicus Haren:
10 x SOLO met  de volgende kunstenaars:
Stephen Beale, Sonja van Beuzekom, Gjalt Blaauw, Liesbeth Bunnik, Eddy Gheress,
Kim Kenyon Kieta Nuij, Sjaak Smetsers, Johan Smid, Ruth Vulto Gaube.

Bekijk de catalogus van de expositie 10 x SOLO


2018: 9 x SOLO

In 2018 was het thema van de jaarlijkse beeldententoonstelling in de Hortus botanicus Haren:
9 x SOLO met  de volgende kunstenaars: Inge Groenen, Bertus Hidding, Hans Blank, Greet Veenhoff, Alf Becker, Hennie de Boer, Petra Boshart, Simon Barteling en Alied Nyp-Holman. Verder zijn er gedichten te zien van Margriet Hidding.

Bekijk de catalogus van de expositie 9 x SOLO

2017: 8 X SOLO

In 2017 was het thema van de beeldententoonstelling 8 X SOLO: acht beeldhouwers tonen hun kunstwerken in de Hortus. De deelnemende kunstenaars zijn: Wiea Duintjer, Gert Sennema, Ine Bollen, Marco Goldenbeld, André van der Linden, Bastiaan de Groot, Jaap van Meeuwen en Bernard Divendal.

Bekijk de catalogus van de expositie 8 x SOLO

2016: 11 X SOLO

De Hortus Haren organiseert al een aantal jaren een grote beeldententoonstelling in de tuinen van de Hortus. In 2016 was het thema 11 X SOLO. Deelnemende kunstenaars zijn Margriet Barends, André Boone, Bastiaan de Groot, Hans Rikken, Henk Rusman, Herman Bartelds, Lucas Klein, Hugo Hol, Henk Slomp, Koen de Vries en Joeri van Marrewijk.

Bekijk de catalogus van de expositie 11 X SOLO

2015: 7 X SOLO

Zeven kunstenaars uit de Eems-Dollard Regio vulden in 2015 de tuinen met bijna 70 prachtige abstracte en figuratieve werken gemaakt van uiteenlopende materialen. De tuinen en kunstwerken vullen elkaar aan en verrijken elkaar. De magistrale grote sculpturen in corten-staal van Gjalt Blaauw tekenen zich af tegen de wolken en de lucht op de dijk rond de voedselarme plas, terwijl de fijnzinnige figuratieve bronzen beelden van Anita Franken goed tot hun recht komen in de beslotenheid en de intieme sfeer van de watertuin. De houten sculpturen van eeuwenoud Mooreiche in de ruwe en primitieve figuratieve vormgeving van Georg Willms, de intens zwarte abstracte beelden in hout van Claus Wettermann, de grote abstracte sculpturen in RVS en de bewegende beelden van Peter Könitz, de mystieke ijzeren beelden van Egbert J. Bos en het abstracte werk van Jef Depassé in materialen van natuursteen en messing staan garant voor uren kunst genieten.

Bekijk de video’s over 7xSOLO of bekijk de catalogus van deze expositie.

2014: Vleugels Verbeeld

In 2014 organiseerde De Nederlandse Kring van Beeldhouwers in de Hortus een beeldententoonstelling, waarvoor Nederlandse beeldhouwers waren uitgenodigd ontwerpen van beelden in te sturen met bovengenoemd thema. Zestien geselecteerde beeldhouwers zullen hun beelden tonen in de tuinen van de Hortus. De deelnemende beeldhouwers zijn: Imke Beek, Maria Bemelmans, Loek Bos, Marieke Geerlings, Maria Glandorf, Bastiaan de Groot, Aad Hoetjes, Merel Holleboom, Wicher Meursing, Mai Movrin, Henk Oelen, Kaat Schulte, Lia Versteege, Thea van Vliet, Moniek Westerman en Gonda van der Zwaag.

2013: Beelden in Hortus Haren

Ook in 2013 lukte het wederom om een vijftigtal beelden te tonen in de tuinen van de Hortus. De beelden zijn afkomstig van hedendaagse gerenommeerde beeldhouwers, ditmaal voornamelijk afkomstig uit Friesland en Drenthe. De deelnemende kunstenaars zijn dit jaar: Adri de Fluiter, Marco Goldenbeld, Gerard Groeneveld en Tilly Buij, Guus Hellegers, André van der Linden, Hein Mader, Henk Rusman, Yvonne Visser, Auke Wassenaar. De verschillende werkwijzen van de beeldhouwers zorgt voor een grote verscheidenheid aan stijlen. Het samengaan met de tuinen vormt een fraaie combinatie, waardoor de beelden en de tuin zich op een optimale wijze kunnen tonen.