beelden-poster-site

De Hortus verwelkomt ook graag liefhebbers van kunst en cultuur.

Het organiseren van een tentoonstelling in coronatijd is niet zonder risico. Verleden jaar was de Hortus ondanks, of misschien wel dankzij corona, in de tweede helft van het jaar druk bezocht. Veel toeristen trokken naar het noorden van ons land en de uitgestrekte tuinen van de Hortus zorgden voor ruimte in de buitenlucht. Zodoende durfden we ook dit jaar voor de elfde keer op rij de beeldententoonstelling te organiseren.

Tuinen zijn in cultuur gebrachte stukjes natuur en hierin past een cultureel element zoals een beeld, die een heel apart cachet aan de tuin kan geven. Dit samengaan van tuin en beeld zie je ook in historische tuinen en parken. Beelden hebben ruimte nodig en in een tuin kan de goede ruimte voor het beeld gevonden worden.

Naast deze beelden zijn er in de Hortus ook meer blijvende beelden te bewonderen zoals op het Berkenplein de betonnen beelden van Ine Bollen, de uit een Nordmann spar gehakte man van Gert Sennema en de recent door familie Niermijer geschonken beeld de Bank van Bastiaan de Groot. In de Hondsrugtuin is de brug De Rimpeling te zien van Gabriel Lester en tussen de korenvelden staat een landart project van Merijn Vrij.

Deze expositie is mede tot stand gekomen door de medewerking van meest vrijwillige werkers in de tuin en is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de SBGH (Stichting Behoud Groene Hortus), van de Vriendenvereniging van de Hortus ‘Henricus Munting’, en de Emmaplein Foundation.

 

Bekijk hieronder de brochure van de beeldententoonstelling.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

De tuinen zijn ook een bron van inspiratie voor deelnemers aan workshops schilderen, beeldhouwen, fotografie en zijn een perfectie locatie om uw eigen evenement te organiseren. En in 2018 kan een unieke overnachting in de Hortus Hermitage worden gereserveerd.

In het Grand Café De Plantage vinden elke zomer wel concerten plaats.

De entreehal van de Hortus doet het hele jaar door ook dienst als kleine expositieruimte voor schilders en fotografen.

Een impressie van culturele evenementen in de Hortus Haren:

Op zoek naar meer culturele inspiratie? Bekijk dan www.museum-info.nl/groningen