Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

Chinese tuin is (en wordt) gerestaureerd

Het ‘Duizend Dingen Paviljoen’ ziet er onder andere al weer prachtig uit. Een mooi moment om meer te vertellen over dit gebouw.

Datum

Geplaatst: 26 mrt 2024

Categorie

Het ‘Duizend Dingen Paviljoen’ is weer aan het shinen.

Hortus Haren - Duizend Dingen Paviljoen
De Chinese tuin is (en wordt) gerestaureerd. Het ‘Duizend Dingen Paviljoen’ ziet er onder andere al weer prachtig uit. Een mooi moment om meer te vertellen over dit gebouw.

Wie door de Maanpoort stapt komt in ‘De Tuin van de kunst van het Thee maken’. Daar vind je ook het ‘Duizend Dingen Paviljoen’. Het is duidelijk een simpeler gebouw dan de andere paviljoens en lijkt geïnspireerd op het eenvoudige onderkomen van een in de bergen wonende kluizenaar. Zo’n paviljoen werd gebruikt door de tuineigenaar voor de theeceremonie. 

In ons type Mingtuin was dat waarschijnlijk een hoge ambtenaar (Mandarijn), die in zijn kluizenaarshuisje ging zitten om zich te ontspannen en om na te denken over zijn leven. Aan het einde van de winter ziet hij, al thee drinkend en kijkend door de met gebroken ijsbloemen bedekte ramen, de eerste tekenen van de lente: de ontluikende witte bloesem van een Prunus Umineko.

Hortus Haren - Duizend Dingen Paviljoen

Eerstvolgende activiteiten

Gedurende het seizoen worden diverse activiteiten in de Hortus georganiseerd.

Bekijk hieronder de eerstvolgende activiteiten. Klik hier voor de volledige agenda.