Clematis_m Marloes-Vreeburg

Op zondag 22 oktober 2017 verzorgt Marloes Vreeburg een workshop Introductie Botanisch Tekenen in de Hortus botanicus Haren.

Marloes Vreeburg

Na afronding van haar studies Tuin- en Landschapsinrichting (1998) en Biologie (2003), en een korte periode als Junior Docent aan de Universiteit van Utrecht, kwam Marloes Vreeburg met haar huidige man terecht in Edinburgh en kon in the Royal Botanical Gardens of Edinburgh gedurende het gehele jaar genieten van de cursussen Botanical art die aldaar werden verzorgd. In 2007 keerde ze terug naar Nederland en, inmiddels verknocht aan het schilderen van bloemen en planten, werd Marloes lid van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Haar enthousiasme voor planten en de gedetailleerde manier van werken probeert ze sinds twee jaar over te brengen op haar cursisten.

Programma / dagindeling workshop Introductie Botanisch Tekenen

Tijdens de workshop maakt u kennis met botanisch tekenen, wordt het vak toegelicht, en gaat u zelf met potloden en eventueel aquarelverf aan de slag. Een passie voor planten, oog voor detail en precies werken zijn hierbij erg belangrijk. Gedurende de dag zullen we in sneltreinvaart het gehele traject gaan doorlopen, van het bestuderen en verkennen van het onderwerp door middel van kleine schetsen tot het overbrengen en uitwerken van een klein ontwerp. Na deze dag zult u een goed idee hebben van hetgeen allemaal komt kijken bij het vervaardigen van een botanische tekening, heeft u een aantal tips en handvaten gekregen, en kunt u beoordelen of u zich hierin verder wilt ontwikkelen.

Informatie over deze cursus

  • De prijs voor deze introductiecursus is € 75. Dat is inclusief tekenmateriaal, toegang tot de Hortus Haren en koffie/thee en lunch.
  • De cursus gaat door als er minimaal vijf aanmeldingen zijn. Er kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen aan de cursus.
  • Wilt u zich aanmelden voor deze workshop of heeft u vragen over de inhoud dan kunt u contact opnemen met Marloes Vreeburg, via info@ateliervreeburg.nl
  • De cursus is van  10:00 tot 16:30 uur.

Bekijk alle cursussen Botanisch Tekenen in de Hortus Haren in 2017