Tulp Estella Rijnveld - Margriet Honingh

Op zaterdag 1 juli 2017 geeft botanisch kunstenaar Margriet Honingh de workshop Kennismaken met Botanisch Tekenen in de Hortus botanicus Haren.

Over Margriet Honingh

Margriet Honingh was nauw betrokken bij de oprichting van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. In april 2006 werd deze vereniging opgericht om de botanische kunst in al zijn facetten onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Margriet maakte als algemeen bestuurslid 10 jaar deel uit van het bestuur en volgde vele cursussen bij onder andere Annemarie Evans, Elaine Searle, Valery Oxly, Jenny Philips en Helen Allen.

Programma / dagindeling workshop Kennismaken met Botanisch Tekenen

Tijdens de workshop maakt u kennis met botanisch tekenen, een manier van tekenen waarvoor goed kijken en precies werken essentieel is. Een dag is natuurlijk veel te kort om alle kneepjes van het vak te leren, maar u krijgt een aantal tips en handvatten aangereikt om u een idee te geven of u verdere cursussen zou willen volgen. Heeft u al enige ervaring, dan komt u met deze dag weer wat verder met het tekenen van planten.

Om 10.30 uur is er ontvangst met koffie/thee

Van 10.45 tot 12.30 uur een korte inleiding en het maken van enkele tekenoefeningen.

om 12.30 uur start de lunchpauze

Na de lunch tot 16.00 uur gaan de cursisten in de tuin op zoek naar geschikt plantenmateriaal om te tekenen. Vervolgens wordt er een gedetailleerde en natuurgetrouwe tekening op ware grootte gemaakt met potlood.

Aan het einde van de dag wordt het werk besproken.

Informatie over deze cursus

  • De prijs voor deze kennismakingscursus is € 65. Dat is inclusief tekenmateriaal, toegang tot de Hortus Haren en koffie/thee en lunch. Tekenmateriaal en tekenpapier zijn aanwezig.
  • De cursus gaat door als er minimaal vijf aanmeldingen zijn. Er kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen aan de cursus.
  • Wilt u zich aanmelden voor deze workshop of heeft u vragen over de inhoud dan kunt u contact opnemen met Margriet Honingh, via info@margriethoningh.nl of via tel.: 06 54 777 880.

Bekijk alle cursussen Botanisch Tekenen in de Hortus Haren in 2017