chinese_tuin5

Rondleidingen in de Hortus

Geïnteresseerd in planten, dieren en de verschillende tuinen van de Hortus? Een deskundige gids vertelt u hier graag over. Tijdens een rondleiding krijgt u gedetailleerde informatie over alles wat er groeit en bloeit in de verschillende tuinen. Een rondleiding geeft uw bezoek aan de Hortus een extra dimensie. Voor rolstoelgebruikers is er een aangepaste rondleiding. De duur van een rondleiding is maximaal één uur.

Themarondleidingen

  • Vogelvlucht: Een rondleiding door een groot deel van de tuinen, aangepast aan het seizoen en de wensen van de groep.
  • Chinese tuin: Ontdek de mysteriën van Het Verborgen Rijk van Ming.
  • Keltische tuin: Naast de planten is er ook aandacht voor de elementen die voor de Kelten belangrijk zijn.
  • Bomenroute: Een route waarin de zeldzame en bijzondere bomen van de Hortus aan bod komen.
  • Wilde plantentuin: De Laarmantuin is het oudste botanische deel van de Hortus, met een arboretum, pinetum en ecologische weide- en heidetuin.
  • Stinsenplanten: Verhalen over de grote en zeldzame collectie Stinsenplanten die in het voorjaar is te zien.
  • Kruidentuin: Alles over de toepassingen van kruiden. Zowel in de geneeskunde als in de culinaire wereld.
  • Paddenstoelentocht: In het najaar zijn er diverse en bijzondere paddenstoelen in de Hortus te vinden. Hierover geeft de deskundige gids verrassende informatie.
  • Zangvogels: Maak in het voorjaar kennis met de geluiden van de standvogels en van trekvogels die net uit Afrika zijn teruggekomen. De functie van het zingen wordt samen met de gids onderzocht.

Rondleiding boeken

De prijs van een rondleiding met gids tot maximaal 10 personen is € 32,50. Voor een groep van 10 tot 15 personen zijn de extra kosten € 3,- p.p. Let op: dit is exclusief de entreekosten per persoon. Voor een groep ‘s-avonds € 35,00 (bij zaalverhuur). Heeft u vragen of wilt u reserveren voor een rondleiding? Vul het aanvraagformulier in of stuur een e-mail naar reserveringen@hortusharen.nl.

Op zondag wordt soms een gratis rondleiding gegeven. Deze start om 14:00 uur en wordt aangekondigd in de agenda en de nieuwsbrief. Deelname aan deze rondleiding is gratis, de reguliere entreeprijs is wel van toepassing.

Audiotour

Via de App store (Apple) of Play store (Android) kan de audiotour van de Chinese tuin (Hortus Haren) en de Laarmantuin (Hortus Haren/Laarmantuin) in het Nederlands, Engels en Duits (Hortus Haren EN/DE) gratis worden gedownload en daarmee in de tuinen worden rondgewandeld.

Zie ook gratis WiFi