Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

Vleermuisexcursie op Wereldbiodiversiteitsdag

Hortus doet mee van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat! Op 22 mei is het Wereldbiodiversiteitdag. In Hortus Botanicus Haren geven we hier aandacht aan door het organiseren van verschillende activiteiten. De Hortus is niet alleen rijk aan planten, maar ook aan dieren, van klein tot groot. Drie groepen krijgen deze dag extra aandacht. Vleermuizenexcursie: meld je aan voor deze bijzondere kans: de Hortus in het donker. Wacht niet te lang, het aantal plaatsen is beperkt.

Datum

Tijd

Kosten en entree

Organisatie

Locatie

Informatie

Vleermuisexcursie op Wereldbiodiversiteitsdag

Wereldbiodiversiteitsdag: Hortus doet mee van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat!

Op 22 mei is het Wereldbiodiversiteitdag. Hortus Haren doet mee met onder andere een Vleermuisexcursie. Aanmelden kan via sturen van een mail met naam en telefoonnummer naar Educatie@Hortusharen.nl onder vermelding ‘Vleermuisexcursie’. Wacht niet te lang, het aantal plaatsen is beperkt. Na aanmelding volgt uitgebreidere informatie.

Hieronder staat het volledige dagprogramma van de Wereldbiodiversiteitdag in de Hortus

Om 5.00 uur ’s morgens – nog vóór zonsopkomst – gaan we met een kleine groep Vrienden van de Hortus en vrijwilligers van de Vogelwerkgroep IVN tellen welke en hoeveel vogelsoorten er op verschillende plekken in de Hortus te horen en te zien zijn.

Van 12.00 tot 14.00 uur gaan we met vrijwilligers – studenten en bezoekers – wilde bijen en vlinders tellen. Dat gaat het beste als de zon flink schijnt. Bij de bijenstal van de Hortusimker zijn in ieder geval de honingbijen aan het werk te zien.

Op een groot bord gaan we bijhouden welke soorten de verschillende tel-teams allemaal tegenkomen.

’s Avonds wordt er een vleermuizenexcursie georganiseerd, onder begeleiding van gidsen van de Vleermuizenwerkgroep Groningen. We beginnen om 21.00 uur met een inleiding over vleermuizen, om vervolgens met een batdetector op pad te gaan: een apparaat dat het ultrageluid van vleermuizen omzet in hoorbaar geluid. De zon is dan inmiddels onder en het wordt donker in de Hortus. De vleermuizen zijn dan niet te zien, maar we horen ze wel!

Vleermuizenexcursie: meld je aan voor deze bijzondere kans: de Hortus in het donker. Wacht niet te lang, het aantal plaatsen is beperkt.
  • Datum: 22 mei 2024
  • Aanvang: 21:00 uur voor vleermuizenexcursie
  • Kosten: € 7,50 p.p.
  • Verzamelen: bij het zijhek, rechts van het entreegebouw
  • Aanmelden via educatie@hortusharen.nl

Foto website zoogdiervereniging: rosse vleermuis