Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

Publieksrondleiding paddenstoelen

Publieksrondleiding in de Hortus. Gratis deelname met geldig toegangsbewijs. Iedere eerste zondag van de maand. Ontdek de vormenrijkdom van paddenstoelen in Hortus Haren! Het najaar is typisch paddenstoelentijd.

Datum

Tijd

Kosten en entree

Organisatie

Locatie

Informatie

Publieksrondleiding paddenstoelen

Publieksrondleiding paddenstoelen

Ontdek de vormenrijkdom van paddenstoelen in Hortus Haren!

Het najaar is typisch paddenstoelentijd, denken we, hoewel ze het hele jaar door kunnen voorkomen. Paddenstoelen zijn er in vele soorten en vormen. Daar gaan wij naar op zoek in de Hortus, die, over het jaar heen meer dan 100 soorten kent.

Neem een loep of vergrootglas mee als je er één hebt en een spiegeltje. We hopen dat het vóór 1 oktober nog overvloedig regent, want dan schieten ‘verse’ paddenstoelen in allerlei soorten en maten uit de grond, en er zijn ook soorten die drogere perioden goed overbruggen.

We bezoeken vooral de Laarmantuin in Hortus Haren. Deze behoort tot de Nationale Planten Collectie, omdat hier veel verschillende soorten planten en paddenstoelen voorkomen die op de Rode Lijst met bedreigde soorten staan. In de Laarmantuin vinden we loofbos, naaldbos, heide-, veen- en weidegebiedjes. Dit maakt deze tuin zo bijzonder en kostbaar.

En, wanneer het echt droog blijft, vermaken we ons met korstmossen. Weet je wat een korstmos is? Geen mos, maar wel verwant met paddenstoelen.

De rondleiding wordt gratis verzorgt voor bezoekers van de Hortus
  • Datum: zondag 3 november 2024
  • Aanvang: 14:00 uur
  • Kosten: gratis
  • Entree: reguliere entree prijzen worden gehanteerd
  • Verzamelen: in de entreehal